2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Hebron Rózsája Szépségverseny – A tolerancia jegyében

Hebron Rózsája Szépségverseny – A tolerancia jegyében

A világon először Budapesten került sor  a  Hebron Rózsája Szépségversenyre. Hebron a mai Ciszjordánia legnagyobb, több mint 5000 éves bibliai városa, Jeruzsálemtől 30 km-re délre. i.e. 1013-tól Hebron Jeruzsálem meghódításáig Izrael fővárosa volt.

Hebron vidéke szép rózsáiról híres, innen ered a Hebron Rózsája irodalmi kifejezés, ami másként szép nőt jelent.

A különleges alkalomhoz különleges filozófia párosult: ahogy Hebron története is az örökös alkalmazkodásról szólt, az esemény üzenetének középpontjában a tolerancia, az embertársainkra, s multikulturális világunkban a kisebbségekre való nyitottság állt.

A szépségversenyre 18 éven felüli hölgyek jelentkezhettek felső korhatár nélkül. Az év eleji válogatást a Játékszínben, a középdöntőt pedig februárban Hajdúszoboszlón a Hotel Atlantis ****  superior Medical, Wellness & Conference-ben rendeztük.

 

A napokban véget ért eseménysorozat döntőjére – melybe 14 leány jutott be – a Symbol Budapest – Gasztronómiai, Szórakoztató és Kulturális Központ gálaestjén került sor. A versenyzőknek nem csupán szépségükkel kellett elvarázsolniuk a közönséget és persze a zsűrit, hanem az élet számos területén hasznosítható képességeiket, különleges adottságaikat is bizonyíthatták. Részt vettek több társasági eseményen, ahol kapcsolatteremtési, kommunikációs készségüket mutatták be, más alkalommal a nagy nyilvánosság előtt tartottak divatbemutatót, s további programokon kellet olykor váratlan élethelyzetekben szituációs gyakorlatokat végrehajtaniuk, bizonyítaniuk improvizációs és alkalmazkodóképességüket, toleranciára való alkalmasságukat.

Gerendás Péter vezette zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a 14 döntős lány közül szinte mindegyikben volt valamilyen különös szikra, ami miatt éppen akár ő is lehetett volna Hebron Rózsája.

A szépségverseny díjnyertesei:

I. díj: Eisen Eldeen Yasmine
egyetemi hallgató, ELTE olasz-arab szak
nyereménye:           
OPEL Astra Classic III. gépkocsi
+ egy éven át havi 100.000,- Ft
II. díj:

Csonka Kitti
érettségi előtt álló tatabányai gimnazista nyereménye:           
500.000,- Ft értékű Digitszalon vásárlási utalvány
+ egy éven át havi 150.000,- Ft

III. díj: Kőber Nóra
személyi edző nyereménye:
300.000,- Ft értékű belföldi utazás
+ egy éven át havi 100.000,- Ft
Közönségdíj: (internetes szavazás alapján)
Valla Csilla
kozmetikus, tizenkét éven át triatlonversenyző
nyereménye:
500.000,- Ft értékű külföldi utazás

A sajtó-anyag felhasználásához szíves figyelmükbe ajánlunk egy kiegészítést, mely levélben érkezett a szervezőkhöz, színesítheti szíves tudósításaikat.

 

Az I. helyezett versenyző bemutatkozása:

 

„Eisen Eldeen Yasmin vagyok, 20 éves. Székesfehérváron születtem, de most Budapesten élek. Az ELTE-n tanulok olasz és arab nyelvet. Édesanyám magyar származású, édesapám pedig Szudánból jött Magyarországra. Így örökölhettem olyan adottságokat, amivel úgy éreztem, van esélyem a Hebron Rózsája Szépségversenyen. Egyik versenyzőtársamtól hallottam erről a produkcióról, akivel a felkészülés alatt nagyon jóban lettünk. Sokat bíztatott, hogy nekem mindenképp jelentkeznem kell, ezért megtettem! Mielőtt jelentkeztem, sokat olvastam a versenyről, és nagyon megtetszett a szlogenje: A tolerancia jegyében. Nem is csalódtam ebben, mivel a többi szépségversenyről hallott hírekkel ellentétben, itt mindenki nagyon kedves, toleráns volt a másikkal, mindenben segítettük egymást, a próbák és közös programok őszinte jókedvben teltek. A szervezők, producerek, a koreográfus minden egyes lánnyal egyformán bántak, és mindenben segítettek minket. Nekem ez volt az első ilyen nagyszabású szépségversenyem, de olyan jó élményeket szereztem, hogy még jobban megtetszett ez a világ. Bár eddig is szerepeltem már színpadon, azok más jellegű produkciók voltak. Hároméves korom óta táncolok, így volt több fellépésem is, ennek révén bekerültem több színházi produkcióba. Így érthető, hogy a mai napig imádok táncolni, színházban fellépni. Emellett a zenét is nagyon szeretem. Gyerekkoromban pár évig zongoráztam, de később az éneklést választottam. Ezek mellett belekóstoltam a modell szakmába is, például smink-haj-modellként és részt vettem néhány bemutatón és fotózásokon is. Az elmúlt 2 évben ezeket a dolgokat kicsit elhanyagoltam az egyetem miatt, de most hogy magamnak tudhatom a „Hebron Rózsája” címet, remélem kicsit visszatérhetek ebbe a világba.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek