2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Közös akció az M3-as autópályán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó M3-as autópálya szakaszán teljes kitereléssel járó közlekedési akciót tartott 2013. május 23-án.
Rendőri szempontból az ellenőrzés elsődleges célja a közlekedés biztonságának javítása, a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedési szabályok betartásának és a járművek műszaki állapotának vizsgálata volt. A teljes kitereléses akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya mellett részt vettek a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a NAV Észak-magyarországi Regionális Parancsnokság, a BÁH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság, a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, az ÁAK Zrt. Emődi Mérnökség és a Megyei Polgárőr Szövetség munkatársai is.

Az ellenőrzés kiterjedt a járművezetők és járművek általános ellenőrzésén túl elsősorban az ittas, illetve bódult állapotban lévők, a biztonsági öv használatának, a menetíró készülékkel kapcsolatos szabályszegések, a sebességtúllépés, a járművek műszaki állapotának hiányosságai, a túlsúlyos járművek, a rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok ellenőrzésére és kiszűrésére.

A rendőrség az akció alkalmával 797 személyt, 42 tehergépkocsit és 335 személygépkocsit ellenőrzött. Ennek során két főt fogott el a hatóság, egyikükkel szemben közokirat-hamisítás, még a másik elkövetővel szemben egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult büntetőeljárás. Kábítószer gyanús anyagot két főnél találtak a rendőrök, mindkét személyt előállították.

Közlekedési szabálysértések miatt 15 esetben tettek feljelentést, helyszíni bírságot 24 fővel szemben 355.000 Ft. értékben szabtak ki. Két esetben került sor hatósági jelzés és forgalmi engedély, valamint két alkalommal forgalmi engedély, illetve egy esetben vezetői engedély elvételére a helyszínen.

Sebességtúllépés miatt 11 fővel szemben, 390.000 Ft bírságot szabott ki a rendőrhatóság melyből a külföldi állampolgárokkal szemben visszatartás intézkedés mellett a kiszabott bírságokat a helyszínen befizették. Közigazgatási eljárást összesen 16 esetben kezdeményeztek a rendőri szervek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…