2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedő Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Bűnmegelőzési Centruma, valamint a Miskolc Plaza idén is megrendezte D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedőjét a Miskolc Plaza aulájában.

A bűnmegelőzés közös feladat, mely a pedagógust, a rendőrséget és az önkormányzatot egyaránt terheli. A szervezők ennek jegyében hagyományként már 2011-től, minden évben megrendezik a bűnmegelőzési vetélkedőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén három általános iskolában, ezen belül öt osztályban a 7. és 8. évfolyamon folyik D.A.D.A. képzés. Az idei tanévben ezen diákok mérték össze tudásukat.

A szervezők arra törekedtek, hogy a gyerekek a bűnmegelőzést célzó feladatok mellett szélesebb, tágabb ismeretkörről is bizonyítsák tudásukat. Így az egészséges életmóddal, közlekedési ismeretekkel, drogmegelőzéssel és áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, valamint szituációs feladatokat is kaptak.

Díjazottak:

1.)    Rónai Ferenc Általános Iskola 8./c osztály  9-es csapat

2.)    Bársony János Általános Iskola  7./a. osztály 4-es csapat

3.)    Bársony János Általános Iskola  7./b. osztály 2-es csapat

Az eredményhirdetést követően a díjakat átadta: dr. Bakk Richárd r. alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság kapitányságvezető helyettese, Balázsné dr. Burkus Gabriella a Miskolci Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze és Haba Lajos a Miskolc Plaza igazgatója.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…