2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedő Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Bűnmegelőzési Centruma, valamint a Miskolc Plaza idén is megrendezte D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedőjét a Miskolc Plaza aulájában.

A bűnmegelőzés közös feladat, mely a pedagógust, a rendőrséget és az önkormányzatot egyaránt terheli. A szervezők ennek jegyében hagyományként már 2011-től, minden évben megrendezik a bűnmegelőzési vetélkedőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén három általános iskolában, ezen belül öt osztályban a 7. és 8. évfolyamon folyik D.A.D.A. képzés. Az idei tanévben ezen diákok mérték össze tudásukat.

A szervezők arra törekedtek, hogy a gyerekek a bűnmegelőzést célzó feladatok mellett szélesebb, tágabb ismeretkörről is bizonyítsák tudásukat. Így az egészséges életmóddal, közlekedési ismeretekkel, drogmegelőzéssel és áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, valamint szituációs feladatokat is kaptak.

Díjazottak:

1.)    Rónai Ferenc Általános Iskola 8./c osztály  9-es csapat

2.)    Bársony János Általános Iskola  7./a. osztály 4-es csapat

3.)    Bársony János Általános Iskola  7./b. osztály 2-es csapat

Az eredményhirdetést követően a díjakat átadta: dr. Bakk Richárd r. alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság kapitányságvezető helyettese, Balázsné dr. Burkus Gabriella a Miskolci Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze és Haba Lajos a Miskolc Plaza igazgatója.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek