2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közlekedési hírek Borsodból

A rendkívül időjárás miatt a Szlovéniába tartó 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárműveket Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az M30-as autópálya Miskolc-Északi felhajtójánál a rendőrök a forgalomból kiszűrik és az Auchan áruháznál kialakított várakozó helyekre irányítják.
A megye területén más vonatkozásban forgalomkorlátozás egyelőre nincs érvényben.

A hatóság kéri, hogy fokozottan kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!

Az aktuális meteorológiai riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes és a www.katasztrofavedelem.hu oldalakon, illetve a forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak.

A megyében jelenleg járható útviszonyok ellenére, – a havazásra tekintettel – a rendőrség és a katasztrófavédelem kéri, hogy a kialakult útviszonyoknak mindenben megfelelő gépjárművel induljanak csak útnak.

Amennyiben útra kelnek, úgy vigyenek magukkal takarót, forró italt és élelmiszert. A mobiltelefonjaikat töltsék fel, hiszen ha szükség van, akkor azon tudnak leggyorsabban segítséget hívni.

A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívják az ismert 112-es (általános segélyhívó), illetve 107 –es (rendőrség) vagy 105-ös (katasztrófavédelem) segélyhívó számokat.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek