2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közbiztonsági Háló Miskolcon is – április 5 és 11 közötti eredmények
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Közbiztonsági Háló Miskolcon is – április 5 és 11 közötti eredmények

Közbiztonsági Háló Miskolcon is -  április 5 és 11 közötti eredményekMár az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Sűrűre szőtt „miskolci-háló”

A Miskolci Rendőrkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

 

Eredmények április 5. és április 11. között:

● Elfogásra 14 fő került, 7 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt ( garázdaság, lopás), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 7 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 4 esetben, mintavétel (alkohol, kábítószer) 1 esetben, igazolás megtagadása 1 esetben adott okot.

● Szabálysértési feljelentések száma: 131, ebből 62 közlekedési szabálysértés miatt, 4 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 13 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 10, garázdaság miatt, 41 közigazgatás hatálya alá tartozó feljelentés miatt.

● Büntető feljelentések száma: 6, ittas járművezetővel szemben 14 intézkedés történt.

● Helyszíni bírságot 90 érintettel szemben, 849000 forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatott személyek száma 849 fő.

● A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 153 fő, 824 munkaóra alatt.

 

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

Miskolci Rendőrkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek