2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közbiztonsági Háló Miskolcon is – április 5 és 11 közötti eredmények
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Közbiztonsági Háló Miskolcon is – április 5 és 11 közötti eredmények

Közbiztonsági Háló Miskolcon is -  április 5 és 11 közötti eredményekMár az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Sűrűre szőtt „miskolci-háló”

A Miskolci Rendőrkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

 

Eredmények április 5. és április 11. között:

● Elfogásra 14 fő került, 7 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt ( garázdaság, lopás), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 7 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 4 esetben, mintavétel (alkohol, kábítószer) 1 esetben, igazolás megtagadása 1 esetben adott okot.

● Szabálysértési feljelentések száma: 131, ebből 62 közlekedési szabálysértés miatt, 4 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 13 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 10, garázdaság miatt, 41 közigazgatás hatálya alá tartozó feljelentés miatt.

● Büntető feljelentések száma: 6, ittas járművezetővel szemben 14 intézkedés történt.

● Helyszíni bírságot 90 érintettel szemben, 849000 forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatott személyek száma 849 fő.

● A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 153 fő, 824 munkaóra alatt.

 

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

Miskolci Rendőrkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…