2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten.

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Sűrűre szőtt „borsodi-háló”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények március 8. és 14. között:

● Huszonegy sikeres elfogás – ötöt éppen bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, tizenöttel szemben elfogató parancs volt érvényben, egyet pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

● A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 31 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.

● Szabálysértési feljelentések száma: 220, ebből 173 közlekedési szabálysértés miatt

● Büntető feljelentések száma: 21.

● Helyszíni bírságot 248 érintettel szemben majd két millió forint értékben szabott ki a hatóság.

 

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…