2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közbiztonság a hétvégi házas területeken is – Célpontban a Csermőke dűlő

Közbiztonság a hétvégi házas területeken is – Célpontban a Csermőke dűlő

A közelmúltban a társszervekkel bűnmegelőzési, közbiztonsági és bűnügyi ellenőrzési céllal hajtott végre akciót a Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrse a Csermőke dűlőben.

A 2013. május 15-én megtartott ellenőrzést az Avasi Rendőrőrs járőrei és nyomozói mellett a területileg illetékes Mezőőri Szolgálat tagjai, illetve a Miskolci Önkormányzat Rendészeti szervének munkatársai is erősítették.

Az újabb – korábban Lyukóvölgyben, Pingyom tetőn, Emődön, Mályiban, Nyékládházán – végrehajtott ellenőrzés célja volt a területen elkövetett különféle bűncselekmények, szabálysértések, kiemelten a tulajdon elleni szabálysértések megelőzése, megakadályozása, megszakítása. Az adott terület átfogó vizsgálata mellett a rendőrök, mezőőrök az ott élőkkel is felvették a kapcsolatot, amely alkalmat adott a kölcsönös információátadásra.

A Miskolc Rendőrkapitányság ezúton is felhívja a hétvégi házas övezetekben élők figyelmét is, hogy minden olyan információt, ami segíthet megőrizni a közbiztonságot, szívesen fogad és felhasznál az ellenőrzés során és a későbbiekben egyaránt. A rendőrségi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények, szabálysértések felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

Az Avasi Rendőrőrs illetékességi területén található Csermőke dűlő hétvégi házas övezetben a most megtartott közös ellenőrzés eredményeként a hatóságok több esetben lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása, veszélyeztetés kutyával, valamint köztisztasági szabálysértés megsértése miatt kezdeményeztek eljárást.

A Miskolci Rendőrkapitányság továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hétvégi házas övezetek közbiztonságának fenntartását, így az ott élők továbbra is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…