2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Kitiltottak – „Tüzes kezű” szurkolók Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégéig gyorsított eljárásban négy futballhuligánt állított bíróság elé rendbontás miatt. A legutóbb Miskolcon megrendezett futballmérkőzésről a rendőrség újabb két szurkolót állított bíróság elé hasonló okok miatt.
A pirotechnika tömegrendezvényen való alkalmazásának tilalmát a szurkolók közül úgy tűnik nem mindenki fogadta meg. A Miskolci Rendőrkapitányság rendbontás vétség elkövetése miatt indított büntető eljárást F. János és F. Lajos csákberényi lakosok ellen, mert 2013. április 07-én este, a Miskolci DVTK Stadionban a DVTK-Videoton FC NB-I-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen a vendég szektorból a nézők által elzárt területre dobtak egy pirotechnikai eszközt (petárdát), amely felrobbant.

A 24 és 36 éves elkövetőket a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, és 72 órán belül, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A bíróság az egyik személynek két év, míg a másiknak egy év próbára bocsátást szabott ki. A sportklub pedig intézkedett a sportrendezvényekről való eltiltásuk iránt.

Információs háttér:

A 2011. szeptember 1-jén életbe lépett törvénymódosításoknak köszönhetően a sportszervezetek 11 főt tiltottak el rendezvényeikről, míg további 7 fő bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetése miatt a bíróság tiltott ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek