2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket
Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket

Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket

Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseketA rendőrség az ingyenesen hívható 06-80-201-303 zöld számon várja a romák sérelmére elkövetett támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozattal összefüggésben nettó 100 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A közlemény szerint a rendőrség számít a lakosság segítségére a súlyos bűncselekmények elkövetőjének, elkövetőinek azonosításában. „Fontos, hogy a polgárok akár a legapróbb információval is segítsék a nyomozást, ezért a fenti, külön ennek a bűncselekmény sorozatnak a felderítésére létrehozott zöld számon, ingyenesen tehetik meg bejelentéseiket” – tették hozzá.
 
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn – miután az ORFK vezetői tájékoztatták az eljárásról – az MTI-nek nyilatkozva bejelentette, hogy a rendőrség egy külön telefonvonalat létesít kedden, ahol várják az „információmorzsákat”. Az ORFK keddi közleményében azt kérte, hogy minden olyan információval forduljanak az állampolgárok a rendőrséghez, „ami bármilyen szempontból szokatlan, gyanús vagy valamiért felkeltette a figyelmüket”.

„A kistelepülésen élők legyenek figyelemmel minden olyan gyanús személyre, aki az adott területen idegen, illetve minden olyan gépjárműre, amelynek jelenléte a helyszínen szokatlan, főútvonal helyett mellékutakon, földutakon közlekedik. Kérjük, figyeljék meg a látott személyek különös ismertetőjeleit, ruházatát, viselkedését, valamint a gépjárművek rendszámát, típusát és színét” – tették hozzá.

A rendőrség tudatta, hogy „minden észlelés, jelzés fontos és azt a nyomozócsoport leellenőrzi”. Felhívták a figyelmet arra, hogy „az elkövetők veszélyes bűnözők, akik fegyverrel rendelkeznek és súlyos élet elleni cselekményeket követtek el”, ezért „még konkrét gyanúok esetén sem szabad megkísérelni elfogásukat, értesítés után bízzák azt a hatóságra”.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek fegyverrel támadtak rá saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. Az ORFK szerint a helyszíni szemle és „a korábbi tapasztalatok alapján valószínűnek látszik, hogy az elkövetett bűncselekmény a romák elleni bűncselekmények sorozatához tartozik”.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…