2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket
Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket

Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseket

Kislétai gyilkosság: ingyenesen hívható számon várják a bejelentéseketA rendőrség az ingyenesen hívható 06-80-201-303 zöld számon várja a romák sérelmére elkövetett támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel. Az országos rendőrfőkapitány hétfőn a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozattal összefüggésben nettó 100 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A közlemény szerint a rendőrség számít a lakosság segítségére a súlyos bűncselekmények elkövetőjének, elkövetőinek azonosításában. „Fontos, hogy a polgárok akár a legapróbb információval is segítsék a nyomozást, ezért a fenti, külön ennek a bűncselekmény sorozatnak a felderítésére létrehozott zöld számon, ingyenesen tehetik meg bejelentéseiket” – tették hozzá.
 
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn – miután az ORFK vezetői tájékoztatták az eljárásról – az MTI-nek nyilatkozva bejelentette, hogy a rendőrség egy külön telefonvonalat létesít kedden, ahol várják az „információmorzsákat”. Az ORFK keddi közleményében azt kérte, hogy minden olyan információval forduljanak az állampolgárok a rendőrséghez, „ami bármilyen szempontból szokatlan, gyanús vagy valamiért felkeltette a figyelmüket”.

„A kistelepülésen élők legyenek figyelemmel minden olyan gyanús személyre, aki az adott területen idegen, illetve minden olyan gépjárműre, amelynek jelenléte a helyszínen szokatlan, főútvonal helyett mellékutakon, földutakon közlekedik. Kérjük, figyeljék meg a látott személyek különös ismertetőjeleit, ruházatát, viselkedését, valamint a gépjárművek rendszámát, típusát és színét” – tették hozzá.

A rendőrség tudatta, hogy „minden észlelés, jelzés fontos és azt a nyomozócsoport leellenőrzi”. Felhívták a figyelmet arra, hogy „az elkövetők veszélyes bűnözők, akik fegyverrel rendelkeznek és súlyos élet elleni cselekményeket követtek el”, ezért „még konkrét gyanúok esetén sem szabad megkísérelni elfogásukat, értesítés után bízzák azt a hatóságra”.

A Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek fegyverrel támadtak rá saját otthonukban anyára és lányára. A 45 éves édesanya a helyszínen meghalt, 13 éves lánya súlyos, lőtt sérülésekkel került kórházba. Az ORFK szerint a helyszíni szemle és „a korábbi tapasztalatok alapján valószínűnek látszik, hogy az elkövetett bűncselekmény a romák elleni bűncselekmények sorozatához tartozik”.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek