2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A kormány rekordtámogatást ad a nyári gyermekétkeztetésre
A kormány rekordtámogatást ad a nyári gyermekétkeztetésre

A kormány rekordtámogatást ad a nyári gyermekétkeztetésre

A kormány rekordtámogatást ad a nyári gyermekétkeztetésreA kormány az idén minden eddiginél több pénzzel, 2,4 milliárd forinttal támogatja a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését – közölte Molnár Csaba kancelláriaminiszter Egyházaskozárban. „Ez a pénz kétszerese a tavalyinak és mintegy 120 ezer, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerek, köztük bölcsődések, óvodások, valamint 1-6. osztályos általános iskolások napi egyszeri meleg étkezését teszi lehetővé 44-54 napon keresztül” – mondta a Miniszterelnöki Hivatal vezetője a baranyai községben működő Szuppi ifjúsági táborban tett látogatásakor. Molnár emlékeztetett arra: a program első évében, 2002-ben még csak 30 ezren és kizárólag óvodások részesülhettek támogatásban.
 
Az, hogy mostanra a támogatottak száma és köre is bővült, annak is köszönhető, hogy 2009-ben a személyi jövedelemadó egy százaléka is felajánlható erre a célra, s ezzel a lehetőséggel éltek is az adófizetők.

A miniszter szólt arról, hogy a kormány az idén nyári táboroztatásra, a táborok támogatására, ifjúsági és gyermekprogramokra is komoly összeget, 900 millió forintot biztosít.

„Ez egyebek mellett abban is segít, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek „tanulási szintje ne essen vissza, magatartásuk a szünet alatt ne romoljon, vagyis az iskolán kívül is folytatódhasson a felzárkóztatásuk” – jegyezte meg Molnár Csaba.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…