2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Kibővített körzeti megbízotti székhelyet avattak Karcsán

Július 08-án Karcsán a térség országgyűlési képviselője, valamint a megyei rendőr-főkapitányság vezetője ünnepélyes keretek között felújított és kibővített körzeti megbízotti irodát adott át. A bővítéstől, átszervezéstől a rendőrség a bűncselekmények számának csökkenését és a lakosság biztonságérzetének javulását várja.

 

A megnyitón Dr. Hörcsik Richárd az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke, egyben a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány mellett részt vett, Dakos János Karcsa polgármestere, Dr. Dsupin Róbert r. alezredes, Sátoraljaújhely rendőrkapitánya, valamint Oláh Krisztián, a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke is.

A térséghez tartozó Pácin, Ricse, valamint Felsőberecki önkormányzati vezetői mellett az átadási-ünnepségen szintén jelen voltak a szlovák bodrogközi Kiskövesd, valamint Nagykövesd települések polgármesterei is.

Az ünnepi rendezvényen Dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány a nyitóbeszédek elhangzása után jelképesen átvágták a kibővített és felújított szolgálati hely bejárata előtt felállított nemzeti színű szalagot, melyet követően a körzeti megbízottak az ünnepség résztvevői jelenlétében birtokba vehették az új körzeti megbízotti irodát.

Információs háttér:

Borsod Abaúj-Zemplén megye valamennyi, 358 települése körzeti megbízott tevékenysége által lefedett, ahol az illetékes rendőrkapitányságok járőrein túl 255 körzeti megbízott lát el ilyen sajátos szolgálati feladatot.

A körzeti megbízott fő feladata, hogy minden törvényes eszközzel segítse elő az állampolgárok ügyeinek intézését, a település életébe illeszkedve – a helyiekkel való a rendszeres és folyamatos kapcsolattartáson keresztül – jól ismerje az adott területet, illetve a lakosság szokásait, hagyományait.

A megyei körzeti megbízottak Borsod-Abaúj-Zemplénben 116 székhelyről kiindulva teljesítenek szolgálatot. A most felújított szolgálati helyiségekkel együtt összesen 56 KMB iroda található a megyében.

Karcsa település a Bodrogközi Kistérségben, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Cigánd Rendőrőrs illetékességi területén található. Ezidáig a körzeti megbízotti irodán két rendőr teljesített szolgálatot, akik három település közbiztonságáért feleltek (Pácin, Karcsa és Karos). A mostani bővítést követően immáron egy közrendvédelmi tiszt (csoportvezető) és négy körzeti megbízott látja el a rendőri feladatokat, a hozzájuk tartozó települések száma pedig hatra nőtt (Alsóberecki, Felsőberecki és Bodroghalom településekkel).

Az épület tatarozását, az irodák belső javítását a Karcsai Önkormányzat végezte el, ők biztosítják az internet elérését is, a főkapitányság pedig az informatikai és riasztó rendszert építette ki. Az irodahelységek bútorzatához szükséges anyagiakat a többi település állta (Pácin, Karos, Alsóberecki, Felsőberecki és Bodroghalom).

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek