2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Kétszer támadtak a szuhogyi rablók

Egy szuhogyi férfire kétszer támadtak rá otthonában. A sértett félelmében nem értesítette a rendőrséget, azonban, amikor a hatóság tudomására jutott a bűncselekmény a nyomozás eredményeként rövid idő alatt elfogták a rablókat, akiket előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság.
Az Edelényi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást két szuhogyi férfival szemben. A nyomozás adatai alapján 2013. január 15-én a késő délutáni órákban berontottak egy 59 éves szuhogyi férfi lakásába. A támadók előzetes figyelmeztetés nélkül bántalmazni kezdték a házigazdát, aki ennek hatására el vesztette az eszméletét. Az elkövetők a házban felkutatott értéktárgyakkal menekültek el a helyszínről.

Majd egy óra múlva a gyanúsítottak újra lecsaptak. A már magához tért és megfélemlített férfi ezúttal nem tanúsított ellenállást. A rablók ezúttal készpénzzel, telefonnal, élelmiszerekkel és műszaki alkalmatosságokkal felpakolva ismét elhagyták a helyszínt. Az áldozat az esetleges újabb retorziótól tartva ezúttal sem merte értesítette a rendőrséget.

Másnap a délelőtti órákban a sérült férfit meglátogatta egyik ismerőse, aki a történteket hallva rögtön értesítette a rendőrséget, majd a hatóság a mentőszolgálatot. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az Edelényi Rendőrkapitányság és a Szendrői Rendőrőrs nyomozói azonnal megkezdték a nyomozati cselekményeket. Ennek eredményeként egy órán belül beazonosították az elkövetőket, akiket akkor fogtak el, amikor Kazincbarcikáról tartottak hazafelé. A ruházatuk átvizsgálása és a náluk tartott házkutatás során a rendőrség megtalálta és lefoglalta a bűncselekményből származó értékeket.

Az Edelényi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett és beismerő vallomást tett 19 és 18 éves gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indított eljárást. Egyben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…