2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Az elmúlt három napban Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain két súlyos sérüléssel járó közúti baleset történt, míg további négy könnyebb sérülésekkel végződött. Egy mozgó személyvonatról leugró 28 éves fiatalembernek pedig egyik lábát roncsolta a vasúti szerelvény.

 

Egriek balesete Bükkábránynál (Mezőkövesd Rk)

Péntek délelőtt a 3-as számú főúton egri lakosok által vezetett gépkocsik „találkoztak” össze.

A kapaszkodósávban közlekedő egyik gépkocsi az enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, majd keresztbe fordulva áttért a belső sávba, ahol összeütközött a vele egy irányba közlekedő és mellette elhaladni szándékozó személygépkocsival. A baleset olyan erővel történt, hogy mindkét gépkocsi az úttest bal oldala mellett árokban kötött ki, sőt az egyik a jobb oldalára borulva került nyugalmi helyzetbe.

 

A megcsúszott gépkocsi utasát – sorozat bordatöréssel- a mentők a kórházba szállították.

A közlekedési baleset körülményeinek vizsgálatát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja. Az eddigi adatok szerint a balesetet okozó jármű vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

Ittasan az erdei úton (Edelény Rk)

Péntek este Tornaszentjakab külterületén egy helyi lakos az általa vezetett gépkocsival a havas, jeges erdei úton haladva megcsúszott és az úttestről lesodródva az út jobb szélén lévő fának ütközött. A baleset következtében a jármű egyik utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, míg a járműben tartózkodó további 3 személy a balesetben nem sérült meg.

A 34 éves járművezető helyszínen történő igazoltatása során megállapítást nyert, hogy erősen ittas állapotban van, a vele szemben alkalmazott légalkoholszonda eredménye pozitívnak bizonyult.

A jármű vezetőjével szemben súlyos testi sértést okozó, ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság.

 

Fél lábbal a vonat alá (Miskolc Rk)

Súlyosan megsérült vasárnap koradélután egy mozgó személyszállító vonatról leugró 28 éves fiatalember a felsőzsolcai állomáson. A férfi az ugrást követően olyan szerencsétlenül esett, hogy a vonat alá fordult, s a kerekek a jobb lábát roncsolták. A baleset a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon menetrend szerint közlekedő vonaton történt. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja.

 

Az érintett rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …