2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Az elmúlt három napban Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain két súlyos sérüléssel járó közúti baleset történt, míg további négy könnyebb sérülésekkel végződött. Egy mozgó személyvonatról leugró 28 éves fiatalembernek pedig egyik lábát roncsolta a vasúti szerelvény.

 

Egriek balesete Bükkábránynál (Mezőkövesd Rk)

Péntek délelőtt a 3-as számú főúton egri lakosok által vezetett gépkocsik „találkoztak” össze.

A kapaszkodósávban közlekedő egyik gépkocsi az enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, majd keresztbe fordulva áttért a belső sávba, ahol összeütközött a vele egy irányba közlekedő és mellette elhaladni szándékozó személygépkocsival. A baleset olyan erővel történt, hogy mindkét gépkocsi az úttest bal oldala mellett árokban kötött ki, sőt az egyik a jobb oldalára borulva került nyugalmi helyzetbe.

 

A megcsúszott gépkocsi utasát – sorozat bordatöréssel- a mentők a kórházba szállították.

A közlekedési baleset körülményeinek vizsgálatát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja. Az eddigi adatok szerint a balesetet okozó jármű vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

Ittasan az erdei úton (Edelény Rk)

Péntek este Tornaszentjakab külterületén egy helyi lakos az általa vezetett gépkocsival a havas, jeges erdei úton haladva megcsúszott és az úttestről lesodródva az út jobb szélén lévő fának ütközött. A baleset következtében a jármű egyik utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, míg a járműben tartózkodó további 3 személy a balesetben nem sérült meg.

A 34 éves járművezető helyszínen történő igazoltatása során megállapítást nyert, hogy erősen ittas állapotban van, a vele szemben alkalmazott légalkoholszonda eredménye pozitívnak bizonyult.

A jármű vezetőjével szemben súlyos testi sértést okozó, ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság.

 

Fél lábbal a vonat alá (Miskolc Rk)

Súlyosan megsérült vasárnap koradélután egy mozgó személyszállító vonatról leugró 28 éves fiatalember a felsőzsolcai állomáson. A férfi az ugrást követően olyan szerencsétlenül esett, hogy a vonat alá fordult, s a kerekek a jobb lábát roncsolták. A baleset a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon menetrend szerint közlekedő vonaton történt. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja.

 

Az érintett rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…