2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Két súlyos sérüléssel járó közúti baleset Borsodban a hétvégén

Az elmúlt három napban Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain két súlyos sérüléssel járó közúti baleset történt, míg további négy könnyebb sérülésekkel végződött. Egy mozgó személyvonatról leugró 28 éves fiatalembernek pedig egyik lábát roncsolta a vasúti szerelvény.

 

Egriek balesete Bükkábránynál (Mezőkövesd Rk)

Péntek délelőtt a 3-as számú főúton egri lakosok által vezetett gépkocsik „találkoztak” össze.

A kapaszkodósávban közlekedő egyik gépkocsi az enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, majd keresztbe fordulva áttért a belső sávba, ahol összeütközött a vele egy irányba közlekedő és mellette elhaladni szándékozó személygépkocsival. A baleset olyan erővel történt, hogy mindkét gépkocsi az úttest bal oldala mellett árokban kötött ki, sőt az egyik a jobb oldalára borulva került nyugalmi helyzetbe.

 

A megcsúszott gépkocsi utasát – sorozat bordatöréssel- a mentők a kórházba szállították.

A közlekedési baleset körülményeinek vizsgálatát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja. Az eddigi adatok szerint a balesetet okozó jármű vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

 

Ittasan az erdei úton (Edelény Rk)

Péntek este Tornaszentjakab külterületén egy helyi lakos az általa vezetett gépkocsival a havas, jeges erdei úton haladva megcsúszott és az úttestről lesodródva az út jobb szélén lévő fának ütközött. A baleset következtében a jármű egyik utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, míg a járműben tartózkodó további 3 személy a balesetben nem sérült meg.

A 34 éves járművezető helyszínen történő igazoltatása során megállapítást nyert, hogy erősen ittas állapotban van, a vele szemben alkalmazott légalkoholszonda eredménye pozitívnak bizonyult.

A jármű vezetőjével szemben súlyos testi sértést okozó, ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság.

 

Fél lábbal a vonat alá (Miskolc Rk)

Súlyosan megsérült vasárnap koradélután egy mozgó személyszállító vonatról leugró 28 éves fiatalember a felsőzsolcai állomáson. A férfi az ugrást követően olyan szerencsétlenül esett, hogy a vonat alá fordult, s a kerekek a jobb lábát roncsolták. A baleset a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon menetrend szerint közlekedő vonaton történt. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja.

 

Az érintett rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek