2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Kerékpárosok fekete napja

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain 2013. július 9-én nyolc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melynek hat esetben volt részese kerékpáros.

Halálos kimenetelű baleset Göncnél

Mint arról beszámoltunk kedd este fél hét előtt két kerékpáros haladt egymás mögött a Gönc és Göncruszka közötti útszakaszon. Az elöl hajtó kerékpáros sikeresen kikerült egy úthibát, azonban mögötte érkező társa belehajtott a kátyúba és elesett. Az úttestre zuhanó 21 éves gönci nőt a mellettük elhaladó személyautó már nem tudta kikerülni és elgázolta a földre került biciklist. Az ütközés során a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
 
Magára hagyták a gyalogosok a szerencsétlenül járt kerékpárost – Rendőrségi felhívás!
A baleseti szemle adatai szerint kedd reggel 8 óra körüli időben a Miskolc, Vologda úti kerékpárúton egy 28 éves bükkszentkereszti férfi mountain bike típusú biciklijét szeszes italtól befolyásolt állapotban hajtva a Búza tér irányába közlekedett, melynek során az utat keresztezve két gyalogos személy hirtelen elé lépett. A találkozás során az egyik személy kezében tartott táskájába a bringás beleakadt és egyensúlyát vesztve elesett. Az ezidáig ismeretlen gyalogosok a balesetet követően segítségnyújtás és adataik hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távoztak. A szerencsétlenül járt kerékpárost a mentők töréses sérülésekkel szállították kórházba.
A rendőrség kéri az említett két járőkelőt, vagy azokat akik a fenti időpontban ezen az útszakaszon tartózkodtak és a balesetet látták, vagy arról információval rendelkeznek jelentkezzenek a Miskolci Rendőrkapitányságon.
Az üggyel kapcsolatban bejelentés tehető
•    személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4),
•    e-mailen, a molnare@borsod.police.hu címen, vagy
•    telefonon a 06-46/514-511 hívószám 22-72-es vagy 22-81-es mellékein, illetve munkaidőn kívül az ingyenesen hívható a 107-es, vagy 112-es rendőrségi segélyhívó számokon is.
 
Megcsúsztak és elestek – Mindig az útviszonyoknak megfelelően hajtsuk a kétkerekűt!
Kedd reggel Miskolc, Győri kapui városrészében egy 52 éves férfi kerékpárjával nem a forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, majd egy hirtelen fékezés során elesett és megsérült.
Kedd délben Tállya belterületén egy 14 éves helyi fiút kerékpárját nem az útviszonyoknak megfelelően vezetve a poros, kavicsos úttesten megcsúszott és elesett.
Mindkét esetben a mentők kórházba szállították a személyi sérülést szenvedett kerékpárosokat.
 
Elsőbbség adás kötelező!
Kedd koraeste Arnót egyik kereszteződésben egy 12 éves helyi fiú kemping kerékpárjával nem biztosított elhaladási elsőbbséget a közúti jelzőtáblával védett útvonalon közlekedő személygépjármű részére. Az ütközés során a fiú könnyebb sérüléseket szenvedett, akit később a mentők kórházba szállítottak.
 
Elindulásnál mindig legyünk körültekintőek!
A rendelkezésre álló adatok szerint kedd délelőtt Edelény belterületén egy addig az útpadkán álló 78 éves kerékpáros hirtelen elindulva rosszullétéből adódó figyelmetlensége miatt egy balra kanyarodást végző tehergépkocsi alá esett. A személyi sérülést szenvedett kerékpárost a mentők kórházba szállították.
 
Az említett ügyeket a területileg illetékes rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai vizsgálják.
 
A közlekedés veszélyes üzem!
A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy járműveiket fokozott körültekintéssel, a mindenkori időjárási és útviszonyoknak megfeleően vezessék!


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…