2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Katedra: Rögös aszfalt, avagy a kátyúkárok útvesztői

A kátyúkárokkal kapcsolatosan jelent meg tudományos cikk a Magyar Jog idei első számában, melynek szerzője Dr. Román Róbert Phd. ügyvéd, főiskolai docens és dr. Andrik Szilárd r. őrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezető helyettese.

Manapság, különösen tél végén az elszaporodó kátyúk jelentősen megnehezítik a járművek haladását az utakon. A közlekedésben résztvevő járművezetők százait bosszantják a kisebb-nagyobb útfelületi hibák, melyek képesek a járművek futófelületein vagy más szerkezeti elemein is károsodást előidézni. A kátyúk emellett veszélyt is jelentenek a közlekedés biztonságára, ugyanis a fel nem ismert, vagy későn felismert útfelületi hiba kapcsán akár személyi sérüléses baleset is bekövetkezhet.

A kátyúk ellen küzdenek a közútkezelő szervek is. Gyakran maradnak azonban védtelenek a közlekedésben résztvevő járművek vezetői a megfelelő közúti tájékoztatás, vagy a kellő ismerethiány miatt. A balesetek során bekövetkező károk megtérítéséhez pedig szintén „rögös” területen keresztül vezet az út.

E problémák feltárására vállalkoznak a szerzők és világítják meg e speciális károsodás körülményeit mind közigazgatási jogi és polgári jogi – kártérítési – szempontból.

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…

További cikkek