2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Jelentős károkat okozott a szombati jégverés, a milliós nagyságrend sem ritka

Jelentős károkat okozott a szombati jégverés, a milliós nagyságrend sem ritka

Már most meghaladja a százhatvanmillió forintot a szombati jégverés és a viharok által okozott kár, az extrém időjárás főként Győr-Moson Sopron, Vas és Pest megyében pusztított. Az eddigi adatok alapján az átlagos kárérték is megközelíti a negyedmillió forintot, ami a biztosító szakemberei szerint többszöröse az ilyenkor szokásosnak. Több tucat esetben jelentettek be milliós nagyságrendű kárt a szerencsétlenül jár ügyfelek.

Hétfő délután háromig több mint 650 kárbejelentés érkezett az Aegon Biztosítóhoz a szombati szélsőséges időjárást követően. A károsultak felénél a jégverés volt a legpusztítóbb, de a vihar és a felhőszakadás is rengeteg kárt okozott. A bejelentések több mint 90 százaléka Győr-Moson Sopron, Vas és Pest megyéből érkezett, de Budapestről, valamint Nógrád és Veszprém megyéből is jelentettek eseteket a biztosító ügyfelei. A nyugati országrészeken sokszor baracknagyságú jégdarabok okoztak jelentős összegű károkat. A leghevesebb idő és a legtöbb kár Gödhöz kötődik, de sok bejelentés érkezett Dunakesziről és a Vas megyei Toronyról.

Ahogy korábban, úgy az Aegon Biztosító most is extra kárszakértői kapacitással dolgozza fel a kárbejelentéseket, és gőzerővel üzemel a telefonos, valamint a videós kárfeldolgozás is. A megnövelt kapacitásra a nagyobb értékű károk feldolgozása miatt is szükség van, hiszen ezek kezelése kiemelt körültekintést igényel. A biztosító felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy lehetőség szerint azt megelőzően dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt hozzálátnak a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákhoz. Ehhez egy mobiltelefon is elég, viszont nagyban segítheti a kárszakértők munkáját – hívja fel a figyelmet a biztosító. A folyamatot jelentős mértékben felgyorsítja, hogy mind a kárbejelentés, mind a szemle elektronikus csatornákon is lebonyolítható, akár videón, akár Viberen keresztül.

A gyors bejelentés mellett fontos a kármegelőzés is: ha a meteorológia frontokat jelez előre, érdemes fedett és zárt helyen tárolni az értékeket, zárva tartani az ablakokat, körültekintően parkolni az autókkal. Viharos időben különösen fontos, hogy a házi kedvenceinknek is gondoskodjunk védett helyről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum