2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Ismét tolvajokat fogtak a használaton kívüli erőműnél

A közelmúltban állampolgári bejelentés alapján egy helyi üzemen kívüli hőerőműből fém-tolvajokat állítottak elő a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai.

Az erőmű biztonsági őre május 5-én a délelőtti órákban tett bejelentés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint a Tiszaújvárosban található, jelenleg üzemen kívüli hőerőműnél két személyt ért tetten, akik éppen alumíniumlemezek lebontásán „mesterkedtek”.

A rendőrkapitányság a bejelentésre azonnal reagált, a helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy két középkorú polgári férfi hozzávetőlegesen 25 kilogramm alumíniumlemezt kísérelt meg eltulajdonítani. A biztonsági őr által visszatartott elkövetők előállításra kerültek a rendőrkapitányságra.

A forró nyomos csoport gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, mely során mindketten részletes beismerő vallomást tettek. Ennek során kiderült az is, hogy az elkövetők a közelmúltban már jártak a területen szintén lopási szándékkal.

A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közös érdeke, hogy a jelenleg üzemen kívüli hőerőmű visszatérő ellenőrzést kapjon, mivel a területén elkövetett egyes bűncselekmények akár súlyosabb következményekkel, baleset bekövetkezésével, nagyobb károkozással is járhatnak. Erre tekintettel a rendőrkapitányság – a katasztrófavédelmi kirendeltség felkérése alapján is – az elmúlt év őszétől visszatérően ellenőrzi a területet.

Az ügyben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek