2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Ismét rendőr irányította a forgalmat néhány órára egy miskolci általános iskolában

Ismét rendőr irányította a forgalmat néhány órára egy miskolci általános iskolában

A közelmúltban a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában kisiskolások ismerkedtek a közúti közlekedés legalapvetőbb szabályaival, míg végzős társaik az internet veszélyeiről, az áldozattá és az elkövetővé válás elkerüléséről, valamint drog káros következményiről hallgathattak meg értékes tanácsokat és ajánlásokat.

A közlekedés veszélyes üzem, ráadásul mai világunkban mindezekkel egy kisiskolásnak is naponta meg kell birkóznia. Az iskola rendőre program keretén belül 2012. december 7-én a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában közlekedésrendészetben jártas rendőrök alapvető fontosságú ismereteket adtak át kisiskolásoknak közérthető, játékos, interaktív formában.

Az iskola aulájában dr. Gaskó Bertalan alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője, mint az iskola rendőre, és Keresztes Lajos főhadnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója „közlekedj okosan” címmel tartott baleset-megelőzési napot az iskola diákjainak. Az egyik osztálynak tartott rendezvényre bepillantást nyerhettek a sajtó munkatársai is, melyen a rendőrök mellett Poczkodiné Matesz Tímea, az iskola igazgatóhelyettese is részt vett.

Amíg a baleset- és bűnmegelőzési napon az alsó tagozatos diákok a gyalogos és kerékpáros közlekedés tudnivalóival, a főbb baleseti veszélyforrásokkal, valamint a tömegközlekedésben való részvétel alapvető szabályaival ismerkedtek, addig nagyobb társaik – Vinczéné Kárpátfalvi Erika r. őrnagy és Jenei Károly r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály munkatársainak tolmácsolásában – az internet veszélyeiről, az áldozattá és az elkövetővé válás elkerüléséről, valamint drog káros következményiről hallgathattak meg értékes tanácsokat és ajánlásokat.

Fotók: Borsod Online

A kisdiákok a tanórákon a biztonságos közlekedésre nevelés és a „látni és látszani” elv jegyében különböző, a baleset-megelőzést szolgáló tárgyakat, ajándékokat vehettek át a rendőröktől.

Információs háttér:

A rendezvény alapvető célja volt az általános iskolai oktatásra épülve jól működő, eredményes kapcsolat kialakításával a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése, valamint nem utolsó sorban pályaorientációs céllal is a rendőrség népszerűségének növelése a fiatalság körében.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…