2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Illegális fegyver, az illegális főzdében

Illegális lőfegyvert találtak egy illegális szeszfőzdében Miskolcon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A külvárosban található házban éppen pálinkát főzött a tulajdonos, amikor megérkeztek a pénzügyőrök.

Az ellenőrzéskor észrevették, hogy az egyik szobában egy házilag átalakított lőfegyver van elrejtve. A férfi ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a pénzügyőrök a NAV pénzügyi nyomozóinál, a házban megtalált fegyver miatt pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelzésére mentek ki a házhoz a pénzügyőrök. A ház tulajdonosa éppen pálinkát főzött, amikor megérkeztek hozzá a NAV munkatársai. Összesen 50 liter szeszes folyadékot találtak a mellékhelyiségben házilag összebarkácsolt lepárló berendezés mellett. Ezeket, valamint a főzéshez használt házilag összebarkácsolt lepárlót is lefoglalták a pénzügyőrök. További illegálisan főzött pálinkát kerestek a pénzügyőrök a házban, amikor az egyik szobában egy lőfegyvert és két lőszert találtak. Kiderült, hogy a megtalált fegyver nincs nyilvántartásba véve. Ezt követően a pénzügyőrök a férfi autóját is átvizsgálták, ahonnan további 19 lőszer került elő. Az illegális fegyverről azonnal értesítették a rendőröket.

Az illegális lepárlót és a szeszes folyadékot a pénzügyőrök lefoglalták és a férfi ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt büntetőfeljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek