2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Ifjúságvédelmi Őrjárat indult Mezőkövesden

Újraindult idén januárban az ifjúságvédelmi őrjárat Mezőkövesden. A portyaszolgálat elsődleges célja, hogy az iskolaidőben oktatási intézményen kívül csellengő diákokat a szakemberek felkutassák továbbá ha szükséges jelzéssel éljenek az érintett szülők, oktatási intézmények felé a gyermek tartózkodási helyét illetően. Csavargás, bandázás, egészségkárosító szerek fogyasztása, italozó helyek látogatása: mind mind olyan viselkedési formák a fiatalok körében, amelyek magukban hordozzák kriminalizálódás, továbbá az áldozattá válás lehetőségét.

A heti rendszerességgel megtartott ifjúságvédelmi őrjárat keretében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével végigjárja az iskolák környéki parkokat, valamint a felnőttek számára nyitva álló vendéglátóhelyeket.

Az őrjárat során igazoltatják, elszámoltatják az ott tartózkodó fiatalkorú személyeket, ellenőrzik, hogy a vendéglátóhelyek kiszolgálják-e a fiatalokat alkohollal, dohányárúval. Az igazoltatás tényéről, annak pontos helyéről, időpontjáról valamint okáról a fiatalkorúak szüleit értesítik továbbá személyes adataikat a Családsegítő Szolgálat részére továbbítják akik megteszik az esetlegesen szükséges további intézkedéseket.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság fontosnak tartja, hogy a kiértesített szülőket bűnmegelőzési céllal egyúttal ifjúságvédelmi és vagyonvédelmi tanácsokkal is ellássák, továbbá felhívják a figyelmüket gyermekeik esetleges áldozattá válásának megelőzésére.

Az őrjárat heti rendszerességgel kerül megszervezésre, az eddig megtartott 3 portyaszolgálat alkalmával a hatóság összesen 7 fiatalkorú személyt igazoltatott, további intézkedésre –a szülők értesítésén kívül- ezidág még nem volt szükség.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek