2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Ifjúságvédelmi Őrjárat indult Mezőkövesden

Újraindult idén januárban az ifjúságvédelmi őrjárat Mezőkövesden. A portyaszolgálat elsődleges célja, hogy az iskolaidőben oktatási intézményen kívül csellengő diákokat a szakemberek felkutassák továbbá ha szükséges jelzéssel éljenek az érintett szülők, oktatási intézmények felé a gyermek tartózkodási helyét illetően. Csavargás, bandázás, egészségkárosító szerek fogyasztása, italozó helyek látogatása: mind mind olyan viselkedési formák a fiatalok körében, amelyek magukban hordozzák kriminalizálódás, továbbá az áldozattá válás lehetőségét.

A heti rendszerességgel megtartott ifjúságvédelmi őrjárat keretében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével végigjárja az iskolák környéki parkokat, valamint a felnőttek számára nyitva álló vendéglátóhelyeket.

Az őrjárat során igazoltatják, elszámoltatják az ott tartózkodó fiatalkorú személyeket, ellenőrzik, hogy a vendéglátóhelyek kiszolgálják-e a fiatalokat alkohollal, dohányárúval. Az igazoltatás tényéről, annak pontos helyéről, időpontjáról valamint okáról a fiatalkorúak szüleit értesítik továbbá személyes adataikat a Családsegítő Szolgálat részére továbbítják akik megteszik az esetlegesen szükséges további intézkedéseket.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság fontosnak tartja, hogy a kiértesített szülőket bűnmegelőzési céllal egyúttal ifjúságvédelmi és vagyonvédelmi tanácsokkal is ellássák, továbbá felhívják a figyelmüket gyermekeik esetleges áldozattá válásának megelőzésére.

Az őrjárat heti rendszerességgel kerül megszervezésre, az eddig megtartott 3 portyaszolgálat alkalmával a hatóság összesen 7 fiatalkorú személyt igazoltatott, további intézkedésre –a szülők értesítésén kívül- ezidág még nem volt szükség.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…