2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Időskorúak védelmében

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megakadályozása érdekében Edelényben és Boldván bűnmegelőzési előadást tartott.

Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a „trükkös lopások” megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.

A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, továbbá az előadó ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.

Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően Illés István (Ayala) r.őrnagy (BRFK) humoros műsorral szórakoztatta a hallgatóságot, melyben a bűnmegelőzés egyes elemei is szerepet kaptak. Az előadó produkcióját nevetéssel és tapssal díjazta a közönség.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek