2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hosszúlépés után gyaloglás

Az ittas vezetés ellen irányuló célzott, preventív és rendhagyó kampányt indít a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága. A programban több száz szeszes italt forgalmazó vendéglátóhely is együttműködik a rendőrséggel.

Molnár Emil r. alezredes a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője Miskolcon, a Kisfaludy úton, a programban résztvevő egyik vendéglátóhely előtt 2016. június 23-án tartott sajtótájékoztatót, ahol jelen volt Kovács Béla r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. a B-A-Z. Megyei Balesetmegelőzési Biztottság elnöke is. Itt többek között elhangzott, hogy a közlekedésrendészeti szakterület 2016-ra az ittas vezetők hatékony kiszűrése mellett a személyi sérüléses, így a halálos kimenetelű balesetek, valamint az ittasan okozott balesetek számának további csökkentését tűzte ki célul. Ennek alapján az ittas vezetők forgalomból való kiszűrésére fókuszál a balesetmegelőzési bizottság most útnak induló és az abszolút megelőzésre koncentráló kampánya.

A prevenciót és a figyelemfelhívást előtérbe helyező program rendhagyó eleme, hogy abban 587 megyei vendéglátóhely is részt vesz. Az előzetesen felmért italkimérésekben a rendőrök az ittas vezetés következményeinek veszélyeire figyelmeztető plakátokat helyeztek ki. Ezt követően a rendőrök az adott helyeken rendszeresen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak, főleg a személygépkocsival érkező vendégek között.

A 2016 év végéig tartó program elsődleges célja a figyelemfelhívás, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, az abszolút prevenció jegyében, azaz azon ittas sofőrök kiszűrése, akik az italkimérésben tett látogatásuk után volán mögé akartak volna ülni. A rendőrök ellenőrzéseik során felhívják a figyelmet az ittas járművezetés jogi következményeire és kockázataira, mintegy jelezve, hogy a hosszúlépés után jöhet a gyaloglás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek