2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Holttestet találtak tűzoltás után egy mezőcsáti családi házban

Holttestet találtak tűzoltás után egy mezőcsáti családi házban

Holttestet találtak a tűzoltók oltás után a romok alatt egy mezőcsáti családi házban csütörtökön – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dojcsák Dávid hozzátette: a vezetékes gáz jelentette robbanásveszély miatt száz méteres sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki, innen százhúsz gyermeket, tíz tanárt és a környező házakból további három embert kísértek át a közeli tornaterembe.

Tájékoztatása szerint egy nyolcvan négyzetméteres családi ház égett a Mátyás utcában. A bejelentés szerint a gázkonvektor gyulladt ki, emiatt jelentett a vezetékes gáz robbanásveszélyt.

Hozzátette: lakosságvédelmi intézkedésre végül nem volt szükség, az érintettek már elhagyták ideiglenes tartózkodási helyüket.

Elmondta, a lángok elfojtásában a tiszaújvárosi és a mezőkövesdi hivatásos és a mezőcsáti önkéntes tűzoltók vettek részt. A munkát a helyszínen segíti a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, amelynek szakemberei tűzeseti helyszíni szemlét is végeznek.

Az MTI információi szerint egy 76 éves férfit találtak holtan a tűzoltók. Az eset körülményeit a rendőrség is vizsgálja.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…