2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Hevesben is folyt a bűnös olaj

A legutóbbi észak-alföldi leleplezés után most Heves megyében csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói egy illegális olajkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetre. Az elkövetők Bosznia-Hercegovinában vásároltak bitumen-hígítót, amit papíron Romániában értékesítettek, de végül Magyarországon adták el gázolajként. 27 millió forintot kerestek az üzleten.

A társaság nem sokáig folytatta a bűnös tevékenységet, mivel a pénzügyi nyomozók „idejekorán” felfedezték őket. Az elkövetőkre a szállítmány érkezésekor csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói, pénzügyőrei és járőrei. A beérkezett kamionon 26 ezer liter bitumenhígító volt.

Az anyagot egy magyar cég nevében vették, és papíron Romániába értékesítették. Valójában az ásványolajat egy éppen nem üzemelő egri benzinkút telephelyén fejtették le, és onnan nagyobb tételekben adták tovább. Csaknem százezer liter olajat adtak el így, elcsalva több mint tizenöt millió forint jövedéki adót és tizenkét millió forint áfát.

Az okozott adóhiány fedezeteként lefoglalták a szállító kamiont, egy autót és tizenegy millió forint készpénzt.

A pénzügyi nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás és jövedéki orgazdaság miatt, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is, amit a bíróság elrendelt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek