2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Hevesben is folyt a bűnös olaj

A legutóbbi észak-alföldi leleplezés után most Heves megyében csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói egy illegális olajkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetre. Az elkövetők Bosznia-Hercegovinában vásároltak bitumen-hígítót, amit papíron Romániában értékesítettek, de végül Magyarországon adták el gázolajként. 27 millió forintot kerestek az üzleten.

A társaság nem sokáig folytatta a bűnös tevékenységet, mivel a pénzügyi nyomozók „idejekorán” felfedezték őket. Az elkövetőkre a szállítmány érkezésekor csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói, pénzügyőrei és járőrei. A beérkezett kamionon 26 ezer liter bitumenhígító volt.

Az anyagot egy magyar cég nevében vették, és papíron Romániába értékesítették. Valójában az ásványolajat egy éppen nem üzemelő egri benzinkút telephelyén fejtették le, és onnan nagyobb tételekben adták tovább. Csaknem százezer liter olajat adtak el így, elcsalva több mint tizenöt millió forint jövedéki adót és tizenkét millió forint áfát.

Az okozott adóhiány fedezeteként lefoglalták a szállító kamiont, egy autót és tizenegy millió forint készpénzt.

A pénzügyi nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás és jövedéki orgazdaság miatt, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is, amit a bíróság elrendelt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum