2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hét végi balesetek

Az elmúlt hétvégén 6 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain, melyek során négyen súlyosan, míg hárman könnyebben sérültek.
A balesetek többségének oka a figyelmetlenség volt, de szerepet játszott a nem megfelelően megválasztott haladási sebesség is.

Péntek:

– A délelőtti órákban Miskolcon a Bajcsy Zsilinszky és a Baross Gábor utca kereszteződésében vezette személygépkocsiját egy 38 éves sajóládi férfi. Balra nagy ívben szándékozott kanyarodni, közben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a jelzőtáblával védett útvonalon haladó 23 éves kerékpárosnak. A sofőr a járművel a kerékpárosnak ütközött. A baleset következtében a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

– Sátoraljaújhely belterületén a reggeli órákban vezette Suzuki személygépkocsiját egy 49 éves helyi férfi. Az egyik utcára szándékozott balra nagy ívben bekanyarodni, amikoris nem biztosított elsőbbséget a vele szemben közlekedő és az útkereszteződésben egyenesen továbbhaladni szándékozó 74 éves autósnak. A Suzuki vezetője féktávolságon belül az egyenesen haladó Daewoo elé kanyarodott, amellyel összeütközött.  A baleset során a Daewoo jobb első ülésén utazó asszony 8 napon túl gyógyuló kéztöréses sérülést szenvedett.

– A délutáni órákban Miskolc belterületén a Széchényi utcában, a járdán közlekedett kerékpárral egy 32 éves helyi férfi. A Városház tér irányából a Centrum irányába haladása során figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy az egyik pad előtt áll egy 63 éves asszony, akinek a kerékpárral nekiütközött. A gyalogos 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Szombat:

– Miskolc lakott területen kívüli szakaszán Eger irányából Miskolc irányába közlekedett egy 36 éves motorkerékpáros. Az elsődleges adatok szerint a motoros nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a jármű sebességét és a balra ívelésű útkanyarulatban a járművel intenzíven fékezni kezdett. A fékezés következtében a motorkerékpárral az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon lesodródott és az erősen lejtős, erdős területre esett. A motoros a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

– Egy 25 éves cigándi fiatalember közlekedett személygépkocsijával a Szendrő és Szalonna közötti útszakaszon. Az egyik enyhén balra ívelésű útkanyarulatban egy előtte haladó mikrobusz előzésébe kezdett, eközben áttért a menet irány szerinti bal oldalra. A jól belátható kanyaríven az előzési manőver során az autós az útpadkára hajtott, majd érintőlegesen a szalagkorlátnak, illetve a vízáteresz betonszegélyének ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Vasárnap:

– Bózsva irányából Telkibánya felé közlekedett motorkerékpárral egy 30 éves balmazújvárosi férfi.  Haladása során nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a jármű sebességét, minek következtében egy balra ívelésű útkanyarulathoz érve fékezésbe kezdett. A motoros lesodródott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára ahol egy fának ütközött, majd az árokban állt meg. A férfi a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…