2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Helyszíni bűnmegelőzési tanácsok a temetőkbe látogatóknak

Praktikus tanácsokkal látják el a megemlékezések napjaiban a temetőbe látogatókat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

A bűnmegelőzési szakemberek mindenszentek és halottak napja alkalmából, a jogsértő események visszaszorítása érdekében intenzív felvilágosító kampányt folytat. Egyrészről az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszeren (ELBIR) keresztül hírlevélben juttatta el tanácsait a lakosság részére, melyben felhívta a figyelmet a zseblopás, a gépkocsifeltörés, a lakásbetörés és a rablás veszélyeire, illetve a megelőzési lehetséges formáira. Ezen túl a virágpiacok környékén szórólapok kihelyezésével és felvilágosítással igyekszik az állampolgárok önvédelmi képességeit erősíteni.
szoro

A Mobil Bűnmegelőzési Centrum 2018. október 30-án és 31-én a forgalmasabb miskolci temetők parkolójába is kitelepül, ahol az érdeklődők hasznos tanácsokhoz juthatnak a testi épségük, és vagyontárgyaik védelméről. A felvilágosítás fő célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésén túl annak tudatosítása, hogy mindenki tehet a saját vagyonbiztonsága érdekében és legtöbbször ez pénzbe sem kerül, csak némi odafigyelésre van szükség. További ajánlások a rendőrség honlapján >>> ITT <<< érhetőek el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek