2023. 06. 6. kedd

Norbert, Cintia
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF

Az encsi lincselés gyanúsítottjainak szabadon engedése ellen tiltakozik a Mi Hazánk

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a rendőrség kérése ellenére az Encsi Ügyészség szabadlábra helyezte az encsi lincselés gyanúsítottjait. A Mi Hazánk szerint az ilyen súlyos bűncselekmények esetében nagyon fontos lenne, hogy a bűnüldöző szervek a törvény teljes szigorával csapjanak le, és ezáltal kellő elrettentő erőt mutassanak.

Ráadásul ez a típusú bűncselekmény egyre jelentősebb probléma, főleg a cigányság által lakott településrészeken. Csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden évben történt hasonló az elmúlt hat évben: 2013-ban Ongán, 2014-ben Felsőzsolcán, 2015-ben Sóstófalván, 2016-ban Boldván, 2017-ben pedig Sályon.

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja az Encsi Ügyészség gyengekezűségét, amely a rendőrség kérésére sem volt hajlandó fogva tartani a gyanúsítottakat. Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője ezért kérdést intéz Polt Péter legfőbb ügyészhez, illetve törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a lincselés kísérlete külön tényállásként szerepeljen a Büntető Törvénykönyvben.

Pakusza Zoltán,
a Mi Hazánk Cigányügyi Kabinetjének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek