2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Helyszíni bűnmegelőzési tanácsok a temetőkbe látogatóknak

Praktikus tanácsokkal látják el a megemlékezések napjaiban a temetőbe látogatókat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

A bűnmegelőzési szakemberek mindenszentek és halottak napja alkalmából, a jogsértő események visszaszorítása érdekében intenzív felvilágosító kampányt folytat. Egyrészről az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszeren (ELBIR) keresztül hírlevélben juttatta el tanácsait a lakosság részére, melyben felhívta a figyelmet a zseblopás, a gépkocsifeltörés, a lakásbetörés és a rablás veszélyeire, illetve a megelőzési lehetséges formáira. Ezen túl a virágpiacok környékén szórólapok kihelyezésével és felvilágosítással igyekszik az állampolgárok önvédelmi képességeit erősíteni.

A Mobil Bűnmegelőzési Centrum 2018. október 30-án és 31-én a forgalmasabb miskolci temetők parkolójába is kitelepül, ahol az érdeklődők hasznos tanácsokhoz juthatnak a testi épségük, és vagyontárgyaik védelméről. A felvilágosítás fő célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésén túl annak tudatosítása, hogy mindenki tehet a saját vagyonbiztonsága érdekében és legtöbbször ez pénzbe sem kerül, csak némi odafigyelésre van szükség. További ajánlások a rendőrség honlapján  érhetőek el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek