2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Helyszíni bűnmegelőzési tanácsok a temetőkbe látogatóknak

Praktikus tanácsokkal látják el a megemlékezések napjaiban a temetőbe látogatókat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai.

A bűnmegelőzési szakemberek mindenszentek és halottak napja alkalmából, a jogsértő események visszaszorítása érdekében intenzív felvilágosító kampányt folytat. Egyrészről az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszeren (ELBIR) keresztül hírlevélben juttatta el tanácsait a lakosság részére, melyben felhívta a figyelmet a zseblopás, a gépkocsifeltörés, a lakásbetörés és a rablás veszélyeire, illetve a megelőzési lehetséges formáira. Ezen túl a virágpiacok környékén szórólapok kihelyezésével és felvilágosítással igyekszik az állampolgárok önvédelmi képességeit erősíteni.

A Mobil Bűnmegelőzési Centrum 2018. október 30-án és 31-én a forgalmasabb miskolci temetők parkolójába is kitelepül, ahol az érdeklődők hasznos tanácsokhoz juthatnak a testi épségük, és vagyontárgyaik védelméről. A felvilágosítás fő célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésén túl annak tudatosítása, hogy mindenki tehet a saját vagyonbiztonsága érdekében és legtöbbször ez pénzbe sem kerül, csak némi odafigyelésre van szükség. További ajánlások a rendőrség honlapján  érhetőek el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum