2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Házhoz megy a rendőrség

A közvetlenül átadott bűnmegelőzési információ felér egy biztonsági lakattal. Ezt felismerve idős embereknek szervezett, illetve szervez bűnmegelőzési előadásokat a Miskolci Rendőrkapitányság.

A legutóbbi ilyen témájú rendezvényt 2013. október 7-én hétfőn 10:00 órától tartották meg Miskolcon a lyukóvölgyi közösségi házban. A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse által szervezett programon az érdeklődő szép korúak a rendőrség szakembereitől hallhattak előadást vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési témákban.

 A felvilágosító akció fő célja, hogy a megszerzett információk birtokában az idősek megismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket, az áldozattá válás reális kockázatait, az elkerülés és megelőzés módjait, lehetőségeit.

 A bűnmegelőzés érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság szakemberei a közeljövőben – önkormányzatok, valamint családsegítő központok együttműködésével – a „Házhoz megy a rendőrség” elnevezésű program keretében, Miskolc több városrészében, illetve a környező településeken otthonukban is felkeresik az idős embereket.

A látogatásokon a rendőrök elsősorban a kimozdulni nem-, vagy nehezen tudó idős embereknek adnak vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési tanácsokat.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek