2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Hatékony együttműködés a schengeni belső határokon

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely (KSZH) 2013. évben végzett munkáját értékelték 2014. február 12-én a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon.

Az értekezleten mind a magyar mind a szlovák szervek képviselői egyaránt hatékonynak és eredményesnek ítélték a kapcsolattartási pont munkáját.

Az értekezleten magyar részről dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője többek között elmondta: az úgynevezett Schengeni kiegyenlítő kompenzációs intézkedések egyik fontos elemét képezi a KSZH működése. Az adatok és a tények azt bizonyítják, hogy kiváló az együttműködés a magyar és szlovák szervek között, problémamentesen, gördülékenyen tudta mindkét fél teljesíteni a különböző hatóságok részéről érkező megkereséseket.

Juraj Bukus ezredes a Kassa Kerületi Rendőr Igazgatóság vezetője méltató szavaiban megemlítette, hogy példaértékűnek mondható a kapcsolat a magyar-szlovák szervek között. Ennek is köszönhető, hogy az ügyek rendezése során a lehető legrövidebb időn belül érdemi információcserére kerül sor a két állam rendőrei részéről.

 

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KSZH) keresztül a 2013-as évben több uniós tagországból érkező, mintegy ezres nagyságrendű megkeresést teljesítettek a magyar és a szlovák rendőrök.

A közösen végzett munkáról szólva elhangzott, több sikeres tevékenységet hajtottak végre a kapcsolattartási szolgálati hely bevonásával a magyar és a szlovák egyenruhások: életellenes bűncselekmény elkövetőjének elfogásában, határon átnyúló közös üldözési gyakorlat végrehajtásában, valamint több tíz millió forint értékű csempészett cigaretta elfogásban is eredményesen léptek fel a KSZH munkatársai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…