2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Hatékony együttműködés a schengeni belső határokon

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely (KSZH) 2013. évben végzett munkáját értékelték 2014. február 12-én a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon.

Az értekezleten mind a magyar mind a szlovák szervek képviselői egyaránt hatékonynak és eredményesnek ítélték a kapcsolattartási pont munkáját.

Az értekezleten magyar részről dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője többek között elmondta: az úgynevezett Schengeni kiegyenlítő kompenzációs intézkedések egyik fontos elemét képezi a KSZH működése. Az adatok és a tények azt bizonyítják, hogy kiváló az együttműködés a magyar és szlovák szervek között, problémamentesen, gördülékenyen tudta mindkét fél teljesíteni a különböző hatóságok részéről érkező megkereséseket.

Juraj Bukus ezredes a Kassa Kerületi Rendőr Igazgatóság vezetője méltató szavaiban megemlítette, hogy példaértékűnek mondható a kapcsolat a magyar-szlovák szervek között. Ennek is köszönhető, hogy az ügyek rendezése során a lehető legrövidebb időn belül érdemi információcserére kerül sor a két állam rendőrei részéről.

 

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KSZH) keresztül a 2013-as évben több uniós tagországból érkező, mintegy ezres nagyságrendű megkeresést teljesítettek a magyar és a szlovák rendőrök.

A közösen végzett munkáról szólva elhangzott, több sikeres tevékenységet hajtottak végre a kapcsolattartási szolgálati hely bevonásával a magyar és a szlovák egyenruhások: életellenes bűncselekmény elkövetőjének elfogásában, határon átnyúló közös üldözési gyakorlat végrehajtásában, valamint több tíz millió forint értékű csempészett cigaretta elfogásban is eredményesen léptek fel a KSZH munkatársai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek