2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

 A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére.

A Programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az Alapítvány. Az első évhez képest az immár harmadik évébe lépett Program pályázatainak száma megkétszereződött. Gyerekek részére 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdettek – újdonság a népi mesterségek tábora, az író-olvasó tábor, vagy a hatféle speciális sport- és a kétféle művészeti tábor – és ugyancsak újdonság a Napközi Erzsébet-tábor, amelyet hat leghátrányosabb kistérségben szerveznek. Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a Program újdonságairól szóló miskolci sajtótájékoztatón elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye is érintett e téren, mivel az Edelényi kistérség öt településén szerveznek az idei évben először Napközi Erzsébet-tábort, ahol a gyerekek számára tartalmas napközbeni elfoglaltságot és napi ötszöri étkezést biztosít a Program. Demeter Ervin Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott beszélt arról, hogy az Erzsébet-programra az idén a tavalyinál fél milliárd forinttal több; mintegy 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre. Kiemelte, hogy a megyében is ismertek és rendkívül keresettek az Erzsébet-program üdülési lehetőségei.
Az Erzsébet-program szociális üdülésein 2013. évben közel 4800 fő vett részt Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből. A táborokba, őszi és tavaszi kirándulásokra több mint 2000 megyei gyerek jelentkezett tavaly. Borsod-Abaúj-Zemplén megye vendéglátóhelyként is jelen van a programban: az Erzsébet Vendégház Bükkszentkereszt, az Erzsébet Vendégház Mezőkövesd és az Erzsébet Vendégház Miskolctapolca mind rendkívül kedvelt szálláshelyei a szociális üdültetésnek – mondta el Csöbör Katalin választókerületi elnök a sajtótájékoztatón. Az Erzsébet-program 2014. évi pályázataira a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen gyorsabban és többen jelentkeznek. Az Alapítvány számára nagy örömet jelent, hogy az idei évben még több nagycsaládosnak, nyugdíjasnak és fogyatékossággal élőnek tud üdülési, pihenési lehetőséget biztosítani a Program keretében. A szociális üdülési pályázatok mellett az Erzsébet-tábor kiírásai is rendkívül népszerűek, nyitva állnak még többek között a sportolni vágyó diákok számára meghirdetett táborok, a hatféle speciális sporttábor, a művészetek kedvelőit a népi mesterségek tábora várja, de van még hely többek között a PontyVelem horgásztáborban, és a Napközi Erzsébet-táborban is.
Az Erzsébet-programban az elmúlt két évben mintegy negyedmillió ember, köztük 100 ezer gyerek kapott üdülési lehetőséget. Az Erzsébet-program megvalósítását az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredménye biztosítja, központi költségvetési források bevonása nélkül. Az Erzsébet-táborokra a keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu honlapon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…