2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2012. szeptember 11-13. között kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is különösen a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának az ellenőrzésére terjed ki.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, és bevezető valamint gyorsforgalmi útszakaszokra, továbbá a „baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársaival.

Információs háttér:

Az akciónak különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke – bár növekvő tendenciát mutat – de sajnálatos módon még mindig elmarad a nyugat európai országok 90%-os átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát.

Európai szinten éltek ezreit lehetne megmenteni, ha mindenki használná a biztonsági övet!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek