2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2012. szeptember 11-13. között kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is különösen a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának az ellenőrzésére terjed ki.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, és bevezető valamint gyorsforgalmi útszakaszokra, továbbá a „baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársaival.

Információs háttér:

Az akciónak különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke – bár növekvő tendenciát mutat – de sajnálatos módon még mindig elmarad a nyugat európai országok 90%-os átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát.

Európai szinten éltek ezreit lehetne megmenteni, ha mindenki használná a biztonsági övet!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek