2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is
Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében isA háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésre terjed ki.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Seatbelt” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtása során 2010. február 16-18. között főként a passzív biztonsági eszközöket nem használók kiszűrése a cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebesség határok túllépésére is.

Az ellenőrzés kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, illetve bevezető útszakaszokra, valamint a megye területét érintő gyorsforgalmi, és autópálya szakaszokra. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a B-A-Z Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály vesz részt.

 

Információs háttér:

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke sajnálatos módon alacsony, melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra, azaz 90 % körüli szükséges emelni.

A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható.

A vezető ülés melletti első üléshez – a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban – a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek