2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Harminc ezret kapott kölcsön, plusz két millióval és egy mobillal távozott

Harminc ezret kapott kölcsön, plusz két millióval és egy mobillal távozott

Testvérétől kölcsönkért, majd régi kölcsönét is visszavette egy férfi Miskolcon, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

Önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival szemben.

A gyanúsított 2021. február 19-én a kora délutáni órákban telefonon kereste fel húgát, hogy anyagi nehézségei támadtak adjon neki kölcsön. A nő ebbe beleegyezett és fogadta testvérét miskolci otthonában. A lakásban jelen volt édesanyjuk is, illetve a húg élettársa.

B. Lászlónak testvére átadott harmincezer forintot, ekkor azonban a fivér sérelmezni kezdte, hogy a pénz kevés, többet akar. Vita alakult ki a testvérek között, mert B. László tudni vélte egy közös ismerőstől, hogy húgáék nagyobb kölcsönt vettek fel decemberben és több pénzt követelt. A férfi sógora ekkor kijött a lakásból, hogy rendőrt hívjon, a két nő pedig csitítgatni kezdte a felbőszült rokont. Végül egy szekrényből kezdte kidobálni a ruhákat az elégedetlen férfi, amikor egy borítékhoz ért, amelyben nagyobb köteg készpénz volt. A pénzt magához véve akart távozni a lakásból, ám húga és anyjuk is kérlelte, hogy adja vissza borítékot annak tartalmával. B. László azonban a pénzzel együtt eljött a lakásból, ahol még távozása előtt egy mobiltelefont is zsebre tett a korábbi tartozás fejében.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a rendőrök hamar elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek az élettársa táskájából elő is került a pénz és a mobiltelefon is.

B. László kihallgatása során elmondta a nyomozóknak, hogy pár évvel korábban ő adott kölcsön a testvérének és családjának, amikor külföldre költöztek. A férfi szerint ezen tartozást húga nem adta meg részére. Most azonban, amikor tudomást szerzett arról, hogy hozzátartozói nagyobb összeget vettek fel úgy gondolta ideje visszavenni az őt megillető pénzt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…
Veszélyesek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében. A rendőrök…

További cikkek