2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Hangoljon a biztonságra: Mattot adunk az adathalászoknak

Pár lépés és könnyen mattot adhatunk az internetes adathalászoknak. Ehhez adunk segítséget egy olyan filmmel, ahol az effektek a trükkök, az ismeretőnkben pedig feketén fehéren leírjuk, hogy milyen lépéseket kell megtenni, hogy a pénz a számlán maradjon. Az akciós vásárokra nem vállalunk garanciát, de az adathalászokra igen!

Az adathalász és a bűnmegelőzés. Az internet mélynek tűnő tengerén ad biztonságos szigetet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztályának szórakoztatóan oktató kisfilmje. Tény, hogy a személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek. Tény az is, hogy ezen adatokhoz a bűnözők megpróbálnak hozzáférni. Tény továbbá az is, hogy biztonsági tanácsainkkal megóvhatják értékeiket.

A kisfilm részletesen, szinte lépésről lépésre mutatja be azokat a csapdákat és trükköket, amelyekkel az adathalászok hálója üresen maradhat.

Tipikus megtévesztő üzentek:

…frissitse a jelszavát az alábbi linken…

…lépjen be a fiókjába, ellenkező esetben 24 órán belül törlődik…

…a mellékelt számla befizetéséhez a linken adja meg a bankkártya adatait…

Biztonsági tanácsok:

Mindig ellenőrizzük, hogy valóban a feladónak tűnő személy, szervezet küldte az e-mailt.
A bankok nem kérnek e-mailben bankkártya adatokat, más szervezetnek pedig ne adjuk meg azokat.
Online történő bankkártyás fizetésnél mindig győződjünk meg arról, hogy valódi bank oldalán adjuk meg az adatokat, más oldalon ne adjuk meg azokat.
Amikor belépünk egy banki vagy bármilyen más oldalra, győződjünk meg arról, hogy az valóban ahhoz szervezethez tartozik.

Az „Internet tudatosan, avagy online is biztonságban” című ismertetőt a bunmegelozes.eu oldalon találják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek