2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hamis a Beckham

Victoria-Bachand, Keen Zone, Deseil. Többi közt ilyen hangzatos nevű termékekkel bővült az illegális piac az elmúlt fél évben Észak-Magyarországon. Több, a nagy világmárkákhoz hasonló nevű hamisított parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársai a régióban. A gyenge minőségű utánzatok többségének neve, csak hangzásában követi az eredeti márkát. Annak minősége jelentősen elmarad az eredetitől.
Az idén Észak-Magyarországon lefoglalt, hamisított ruházati termékekről elmondható, hogy azokat kivétel nélkül az eredeti márkanévvel látták el a hamisítók. Legfeljebb a márkanevek kialakításában, elhelyezésében lehetett eltérést felfedezni. A lefoglalt hamis parfümök esetében már más a helyzet. Az áruk csomagolása és illatanyaga igyekezett az eredeti terméket követni. A márkanevek esetében azonban jelentős elérések voltak. A lefoglalt, hamisított parfümök többségénél, csak nevének hangzása alapján lehetett megmondani, hogy melyik terméket szerette volna utánozni. A NAV pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében az év első felében lefoglaltak például Victoria-Bachand, Keen Zone, Lacerta, Empower, Chantal és Deseil parfümöket is. A hamisítványokat általában az eredeti parfümök árának töredékéért árulták. Az árusok ellen minden esetben áru hamis megjelölése, a júliusi jogszabály módosítást követően pedig iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Aki egyébként nagyobb mennyiséggel megbukik, akár 2 év börtönbüntetést is kaphat.  


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek