2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Halál az utakon: hétvégi közlekedésrendészeti helyzetkép

Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Pénteken egy halálos és egy könnyebb; míg vasárnap egy súlyosabb és egy könnyebb kimenetelű balesettel összefüggésben kellett intézkedniük a helyszínelőknek.
Az öt balesetből kettő ügyében a rendőrség felhívást tesz közzé és szemtanúk jelentkezését várja!

A terelővonal mellől felbukkanó gyalogos végzete (Kazincbarcika Rk.)

Július 21-én hajnali három órakor a 26. számú főúton egy 55 éves nagybarcai férfi Vadna felől Nagybarca irányába gyalogosan – láthatósági mellény nélkül, az úttest menetirány szerinti jobb oldalán a terelő vonal melletti részén, szabálytalanul – közlekedett, melynek következtében a vele azonos irányba közlekedő 36 éves serényfalvai nő az általa vezetett személygépkocsival későn vette észre és elütötte. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja.

Kétkerekűn közlekedők sérültek (Miskolc Rk.)

Július 20-án este fél kilenckor Felsőzsolcán a Béke-Ongai utcák kereszteződésében egy 28 éves miskolci férfi az általa vezetett személygépjárművel a balra nagyívben történő kanyarodása során nem biztosított elhaladási elsőbbséget az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblával védett Ongai úton a 37. sz. főút irányába közlekedő, 20 éves ongai fiatalember által vezetett segédmotor-kerékpár részére, amelynek következtében összeütköztek. A baleset következtében a segédmotor-kerékpár vezetője elesett és könnyebben megsérült.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Július 20-án délután egy pomázi lakos személygépkocsijával Bőcs belterületén egy kereszteződésben jobbra kis ívben kanyarodott, amikor egy mögötte egyenesen haladó kerékpáros hátulról a gépkocsinak ütközött és elesett. A balesetben a kerékpáros könnyebben sérült.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


Orosz rulettet játszó kerékpáros – Rendőrségi felhívás! (Encs Rk.)

Július 22-én délelőtt egyelőre ismeretlen személy kerékpárjával Forró belterületén, a Főút 114. szám előtti útszakaszon, az úttest jobb szélén Encs felől Ináncs irányába közlekedett, majd minden körültekintés és irányjelzés nélkül balra bekanyarodott úgy, hogy azt megelőzően nem győződött meg, hogy a járműve kikerülését másik jármű megkezdte-e. A kerékpáros így a mögötte azonos irányában haladó, 40 éves olasz állampolgár által vezetett motorkerékpár elé kanyarodott.

A motorkerékpáros a baleset elkerülése érdekében a járművét jobbra kormányozta, majd elvesztette uralmát a járműve felett és elesett. Az ismeretlen kerékpáros a baleset helyszínét a baleset után elhagyta. A balesetben a motorkerékpár 40 éves vezetője súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben az Encsi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

A Rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a baleset időpontjában a fenti útszakaszon tartózkodtak, illetve látták a történteket és az ügyben érdemleges információval tudnak szolgálni.

Jelentkezni lehet személyesen az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Encs, Petőfi Sándor utca 75/a), vagy telefonon munkaidőben a közvetlenül hívható 06-46/587-277-es számon, valamint munkaidőn kívül a 107-es hívószámon.

Motoros térdét vitte el a terepjáró – Rendőrségi felhívás (Miskolc Rk.)

Július 19-én délután negyed ötkor a 3. sz. főút 190 km 400 méter szelvényében egy Miskolc felől az Arnóti körforgalom irányába, a belső forgalmi sávban haladó ismeretlen személy – az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú, „pezsgő metál” színű terepjáróval – nem tartott megfelelő oldaltávolságot a belső forgalmi sávban előtte haladó Simson típusú segédmotor-kerékpáros előzése során. A megfelelő oldaltávolság hiányában a terepjáró jobb elejével nekiütközött a motoros bal lábának. Az ütközés során a motoros megingott, de nem esett el járművével, majd az úttest bal szélén lévő terelő-szigeten állt meg. A balesetben érintett másik jármű vezetője megállás nélkül távozott. A motorkerékpáros is csak három nappal később, július 22-én ment kórházba, ahol megállapították, hogy a baleset során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt indított nyomozást.

A Rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a baleset időpontjában a fenti útszakaszon tartózkodtak, illetve látták a történteket és az ügyben érdemleges információval tudnak szolgálni.

Jelentkezni lehet személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4), munkaidőben telefonon a közvetlenül hívható 06-46/ 514-528, illetve a 06-46/514-511/25-28-as számokon, valamint munkaidőn kívül a 107-es hívószámon.

Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek