2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Gyorstárcsázás – Szülők vitték a tolvajokat a rendőrségre

Gyorstárcsázás – Szülők vitték a tolvajokat a rendőrségreEgy 17 éves fiútól hárman elvették mobiltelefonját, amit később eladtak. A sértett azonban azonnal hívta a rendőrséget. Miskolc Avasi városrészén sétált a napokban egy 17 éves fiatalember, akitől három vele hasonlókorú fiú megkérdezte, mennyi az idő. A sértett gyanútlanul elővette mobiltelefonját, majd az érdeklődők „elkérték” az eszközt, amit kénytelenül átadott nekik.

A fiatal fiú azonnal bejelentést tett az Avasi Rendőrőrsön! A rendőrök forró nyomon indultak el, hiszen a szemtanúk használható személyleírást adtak az elkövetőkről. Ennek alapján a nyomozók rövid időn belül felderítették a három tettes lakcímét. A gyerekek nem, de szüleik otthon voltak, akik ily módon értesültek a történtekről.

Az elkövetőket szüleik az Avasi Rendőrőrsre kísérték, miután azok hazaérkeztek. A 17 és 15 éves fiatalkorú tetteseket szüleik és kirendelt védőik jelenlétében meghallgatták a rendőrök. A tolvajok többek között elmondták, hogy a zsákmányolt telefont egy használt műszaki cikkeket áruló boltban értékesítették. A megadott címen a nyomozók meg is találták az eszközt, így a sértett a bűncselekménytől számított három órán belül visszakaphatta telefonját.

Az eset érdekessége, hogy a lopásban résztvevő harmadik 17 éves elkövetőt is szülei „állították elő” a rendőrségen, miután a nyomozóktól értesültek fiúk tettéről.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást a két 17 éves fiú és 15 éves társukkal szemben, akik további hasonló módon elkövetett bűncselekményről tettek beismerő vallomást.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…