2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Gyalog érkeztek, kerékpárral mentek: rács mögött a bányatavi rablók

Gyalog érkeztek, kerékpárral mentek: rács mögött a bányatavi rablók


Bányatóba lökték a két horgászó izsófalvai fiatalembert, hogy egyikük értékes kerékpárjával kereket oldjanak. A másnap kézre kerített elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette, a rablók mára előzetes letartóztatásban vannak.

Június 20-án délután két helybéli fiatal horgászni ment az Izsófalva és Rudolftelep közötti bányatóhoz. Horgászás közben arra lettek figyelmesek, hogy a tőlük nem messze fürdőző két személy előbb feléjük közelít, majd a partra kiúszva hozzájuk lép.

A tóban mártózók hirtelen jött társalgási szándékát rögtön tett követte, mert a parton tartózkodó horgászokat váratlanul a vízbe lökték, majd egyikük értékes chopper kerékpárjával távozni szándékoztak. Az elkövetők a dolgukat megkönnyítendő a másik horgász BMX kerékpárját is a tulajdonos után a bányatóba hajították.

Az elkötött chopper-kerékpár tulajdonosa a vízből kijőve a tolvajok után eredt és felkiáltva felszólította őket, hogy adják vissza kétkerekűjét. Az elkövetők egyike észlelve, hogy a sértett kezében mobiltelefon van odalépett és ököllel arcon ütötte a telefonálni kívánó fiatalt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Rudabányai Rendőrőrs munkatársaival közösen az ügyben érkezett bejelentés másnapján, az elvégzett adatgyűjtések eredményeként elfogta és előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves már büntetett, valamint 16 éves még büntetlen előéletű, múcsonyi fiatalembereket.

Az ügyben megtartott házkutatás során előkerült az eltulajdonított, bűncselekményből származó, szétszerelt kerékpár is.

A két tóparti rablót a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére. Az eljáró nyomozási bíró néhány nap múlva ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…