2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Górcső alatt a szállítók – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Górcső alatt a szállítók – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A három napos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a tehergépjárművek átfogó ellenőrzésére terjed ki. A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Truck” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés 2012. október 9-11. között a közúti forgalomban részt vevő magyar és külföldi tehergépjárművekre egyaránt kiterjed. Az akció során a rendőrök különösen a napi valamint heti pihenőidők-, továbbá a tehergépjárművek műszaki állapotára vonatkozó előírások betartását vizsgálják.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, illetve bevezető utakra, valamint a megye területét érintő gyorsforgalmi és autópálya szakaszokra terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel.

Információs háttér:

A tehergépkocsik közlekedésének átlagot meghaladó biztonsági kockázata van, hiszen a méretüknél és tömegüknél fogva egyaránt a legnagyobbnak számító járművekkel szemben a közúti közlekedés más résztvevői lényegesen védtelenebbek. Ez év január 1-je és október 4-e közötti időben megyénkben 533 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző évhez viszonyítva 4 százalékos csökkenést mutat.A megyei adatokat tovább elemezve elmondható, hogy a balesetek okozója 277 esetben személygépkocsi, 54-szer tehergépjármű és 14 alkalommal autóbusz vezetője volt.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek