2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Földön , vízen, levegőben – összehangolt intézkedések a falopások megelőzésére

Földön , vízen, levegőben – összehangolt intézkedések a falopások megelőzésére

A megye egészére kiterjedő, összehangolt akciót tartott a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdán. A falopások megelőzésére és visszaszorítására irányuló akcióban a rendőrök mellett természetvédelmi őrök is nagy számban vettek részt. Az ellenőrzés során a hatóságok helikopterrel, terepjárókkal és quadokkal eredtek a fatolvajok nyomába.

Akció célja főként a falopással érintett terültek ellenőrzése, elkövetési helyszínek felderítése volt.

A résztvevők elsősorban a Bükki Nemzeti Park, Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet, Borsodi-mezőség Tájvédelmi Körzet, Aggteleki Nemzeti Park, Zempléni Tájvédelmi Körzet, Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Long-erdő Természetvédelmi Terület, Natura2000 területek közös ellenőrzésére és az illegális cselekmények felderítésére koncentráltak.

Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya és a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnoksága mellett az Északerdő Zrt, továbbá és a Bükki-, valamint Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságok Természetvédelmi Őrszolgálatainak munkatársai is jelentős erőkkel vettek részt.

Az ellenőrzés során öt főt értek tetten illegális fakitermelésen, velük szemben lopás miatt kezdeményezett eljárást a rendőrség. A tetten ért személyek közül két főt gyorsított eljárás lefolytatása érdekében előállítottak.

Az akció a fentieken túl górcső alá vette a megyében található nagyobb vízfelületeket is, ahol a jégen tartózkodással kapcsolatos előírások betartását ellenőrizték.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek