2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Figyelem! Új módszer az unokázós csalások kapcsán

A borsodi rendőrök felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, vagy magukat rendőrnek kiadó személytől, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy hozzátartozójukat baleset érte, kezeljék kellő körültekintéssel a hallottakat. Bármilyen átutalás, vagy egyéb tranzakció megkezdése előtt pedig ellenőrizzék az esemény valódiságát!

A Miskolci Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

Az ismeretlen elkövetők 2020. augusztus 29-én a kora délutáni órákban vezetékes telefonján felhívtak egy 77 éves miskolci asszonyt. Az idős hölgynek a telefonáló azt hazudta, hogy ő maga rendőr, és hogy unokáját baleset érte, őt a mentők elszállították kórházba. A férfi azt is elmondta a megijedt idős asszonynak, hogy amennyiben egy megadott számlaszámra egy órán belül átutal kétmillió forintot egy pénzátutalási szolgáltatónál, úgy minden rendben lesz. A nagymamának nyomatékosan felhívták a figyelmét, hogy ne keresse a balesetben megsérült unokáját telefonon, és a baleset helyszínére se menjen.

Az asszony a kapott instrukciók betartásával taxit hívott, és a megadott szolgáltatóhoz tartott, amikor az őt szállító taxisofőrnek elmondta úticélját. A férfi azonban felhívta a hölgy figyelmét arra, hogy feltehetően csalók akarják becsapni, így értesítették a 112-es segélyhívó telefonszámon keresztül a rendőrséget.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyílt nap a rendőrségen
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas …
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum