2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Figyelem! Új módszer az unokázós csalások kapcsán

A borsodi rendőrök felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, vagy magukat rendőrnek kiadó személytől, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy hozzátartozójukat baleset érte, kezeljék kellő körültekintéssel a hallottakat. Bármilyen átutalás, vagy egyéb tranzakció megkezdése előtt pedig ellenőrizzék az esemény valódiságát!

A Miskolci Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

Az ismeretlen elkövetők 2020. augusztus 29-én a kora délutáni órákban vezetékes telefonján felhívtak egy 77 éves miskolci asszonyt. Az idős hölgynek a telefonáló azt hazudta, hogy ő maga rendőr, és hogy unokáját baleset érte, őt a mentők elszállították kórházba. A férfi azt is elmondta a megijedt idős asszonynak, hogy amennyiben egy megadott számlaszámra egy órán belül átutal kétmillió forintot egy pénzátutalási szolgáltatónál, úgy minden rendben lesz. A nagymamának nyomatékosan felhívták a figyelmét, hogy ne keresse a balesetben megsérült unokáját telefonon, és a baleset helyszínére se menjen.

Az asszony a kapott instrukciók betartásával taxit hívott, és a megadott szolgáltatóhoz tartott, amikor az őt szállító taxisofőrnek elmondta úticélját. A férfi azonban felhívta a hölgy figyelmét arra, hogy feltehetően csalók akarják becsapni, így értesítették a 112-es segélyhívó telefonszámon keresztül a rendőrséget.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…