2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Fának csapódott, meghalt

Fának csapódott, meghaltA Miskolcon történt halálos tűzeset mellett két tragédiával végződő közlekedési baleset árnyékolta be az elmúlt hétvégét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az elmúlt hét végén Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain összesen hat személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amiből kettő halálos, három súlyos, míg egy könnyű sérülésekkel járó volt.

 

Az első halálos baleset péntek este történt kilenc óra után a Tisza gát úgynevezett védőtöltésén. Egy 31 éves tiszatarjáni férfi segédmotor-kerékpárjával Tiszatarján irányából Tiszapalkonya felé
haladt. Az elsődleges vizsgálatok szerint az ittas sofőr a járműve sebességét nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg, így megcsúszott. A baleset következtében a kis motoron utazó 31 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházba szállítását követően az életét veszítette.

Egy 23 éves sárospataki férfi augusztus 15-én este kilenc óra után a 37-es számú főút Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti szakaszán haladt személygépkocsijával, amelyet az elsődleges információk szerint nem az út vonalvezetéséhez igazított sebességgel vezette. Ennek következtében az útról lesodródott és az autó neki csapódott egy fának. A sofőr a helyszínen elhalálozott.

A halálos balesetek körülményeit szakértő bevonásával a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Információs háttér:
Ez évben a mai napig Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 20 halálos sérüléses közlekedési baleset történt, melynek során 26-an vesztették életüket. A tavalyi év ugyanezen időszakában 25 balesetben 27-en haltak meg.

A közlekedés etikája
A biztonságos közlekedés mindannyiunk számára fontos, ám abban is szerepe van mindenkinek, hogy mennyire biztonságosak az útjaink. Sajnálatos tény, hogy a legtöbb baleset elsődleges oka a közlekedők helytelen magatartása: a gyorshajtás; irányváltoztatás, haladás és kanyarodás szabályainak megsértése; elsőbbség meg nem adása; a szeszes ital vagy drogfogyasztás. A halálos kimenetelű balesetek legfontosabb rizikófaktorai: a fáradtság miatti figyelmetlenség vagy elalvás; a biztonsági öv vagy egyéb biztonsági felszerelések (pl. gyerekülés, bukósisak, csomagrögzítő háló, láthatósági mellény) használatának elhanyagolása.
Az utakon, az utcán való helyes viselkedést leggyakrabban a józan ész diktálja. Mindegy, hogy szabály, törvény vagy közmegegyezés hatására, a közösségi, felelős gondolkodás, a türelmesség, a figyelmesség és az udvariasság mindenkire nézve kötelező. Ha ezt a magától értetődő viselkedést minden közlekedő betartaná, akkor azok a közúti közlekedést érintő szankciók már nem is olyan szigorúak, mint ahogyan azt sokan gondolják.


B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…