2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Európában a sebességhatárok nem átjárhatóak! – TISPOL ellenőrzések
Európában a sebességhatárok nem átjárhatóak! – TISPOL ellenőrzések

Európában a sebességhatárok nem átjárhatóak! – TISPOL ellenőrzések

Európában a sebességhatárok nem átjárhatóak! – TISPOL ellenőrzésekBorsod-Abaúj-Zemplén megyei eredményei

A rendőrök három napos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként Borsod-Abaúj-Zemplénben is ellenőrizték a gyorshajtókat.

 

/A fotó illusztráció/

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása során április 27-én, 28-án, és 29-én főként a sebesség határokat túllépő vezetőkre irányult a figyelem. A tapasztalatok szerint a szabályszegő járművezetőkkel szemben a figyelmeztetés nem elégséges, ezért elsősorban a helyszíni bírságolás, vagy a szabálysértési feljelentés nagyobb visszatartó erővel bír. Az akció során a gépjárművek műszaki állapotát is ellenőrizték a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel.

Az ellenőrzés fő feladata volt:
A rendőrök alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre fordítottak kiemelt figyelmet. Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb szabálysértési forma és a legfőbb baleseti ok, melynek szerepe – a biztonsági öv használata mellett – elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Azon járművezetők, akik felelőtlenül gyorsan hajtanak, magukat, utasaikat és a többi közlekedőt is fokozott veszélynek teszik ki, esetenként feldolgozhatatlan fájdalmat okozva az általuk okozott balesetek áldozatainak és hozzátartozóiknak. A rendőrség többek között azért dolgozott eddig is és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy az értelmetlen halál és a sérülések kockázata
mérséklődjön, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat.

Eredmények, adatok:
● Harminckét, a sebességi határokat átlépő autós akadt a rendőrök hálójába az úgynevezett leállításos ellenőrzés során, akik összesen 277 000 forintos bírságot könyvelhettek el.
● A leállítás nélküli ellenőrzés eredményeként pedig 827 autós hajtott gyorsabban a megengedettnél különböző mértékben.
● Egyéb közlekedési szabálysértést 90-en követtek el, ebből 44 esetben született szabálysértési feljelentés.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek