2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Erőszak a négy fal között

Bűnmegelőzési konferencia Miskolcon.

A családon belüli erőszak látenciájának csökkentésére, illetve a szakmai tapasztalatok bővítésére a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal közösen bűnmegelőzési konferenciát szervezett 2014. május 16-án.

A képzés célja a rendvédelemben, valamint a szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek képessé tétele volt a családon belüli erőszak felismerésére, a konfliktusok kezelésére, az áldozatok felkutatására és a problémák megoldására.

 

A konferencián előadást tartottak:

    Sümegi Csaba r. főhadnagy, aki az ideiglenes megelőző távoltartás gyakorlati végrehajtásáról, korlátairól, a helyszíni feladatokról, valamint a felmerülő nehézségekről számolt be a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területére vonatkozóan.
    Szögedi Dalma klinikai szakpszichológus a gyermekbántalmazás következményeit ismertette, valamint a gyermekrajzokban megtalálható pszichés jegyekről, a felismerés lehetőségeiről tartott előadást.
    A Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat elnöke Urbán Erika családszociológus az általuk működtetett krízisközpontot mutatta be, ahol a súlyosan bántalmazott embereket rejtenek el bántalmazójuk elől.
    Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Gyermek-traumatológiai Osztály főorvosa a fizikai gyermekbántalmazás és az elhanyagolás jeleiről, tüneteiről beszélt.
    Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a kapitányságon közel egy éve működő gyermekbarát meghallgató szoba tapasztalatairól számolt be.

 

A színvonalas, bűnmegelőzési szakmai konferenciát több mint 100 fő érdeklődő részvétele mellett tartották.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek