2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Előzetesben az ingatlanokkal uzsorázók

A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el annak a három ózdi férfinak és egy nőnek, akik a rászorulókat uzsorakamatra adott ingatlankölcsönökkel taszították kilátástalan helyzetbe.

Az Ózdi Rendőrkapitányság uzsora-bűncselemény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást V. Kálmán 59 éves, C. Béláné 43 éves, továbbá zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Béla 30 éves és L. Béla 32 éves ózdi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint V. Kálmán és élettársa C. Béláné 2014-ben, illetve az azt megelőző, pontosabban be nem határolható időben – jellemzően ingatlanok bérbe-, majd eladásából – több olyan ózdi személynek adott kölcsön különböző pénzösszegeket, akik nehéz anyagi helyzetben voltak. A sértettek rászorult helyzetét kihasználva a kölcsönkért összegekre 50 %-os vagy még magasabb kamatot számoltak fel, ezzel további nélkülözésnek tették ki adósaikat.

Amennyiben a sértettek nem tudtak fizetni, úgy V. Béla és L. Béla bűntársaikkal együtt bántalmazással fenyegették meg őket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói az uzsorásokat és a kölcsönösszegek behajtásában segédkező társaikat őrizetbe vették és előterjesztést tettettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra az Ózdi Járásbíróság 2014. október 10-én elrendelt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek