2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Előzetesben a három gyanúsított – videóval frissítve

A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte el annak a három román állampolgárnak, akik Ózd illetékességi területén pénzváltással kapcsolatban több dohánybolti eladót ejtettek tévedésbe ezzel több tízezer forint kárt okozva.

A cikkhez kapcsolódó videó:

Mint ismeretes az Ózdi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két román nővel és férfi társukkal szemben.

A gyanúsítottak 2016. augusztus 12-én egy óra leforgása alatt Arlón, Putnokon és Ózdon több Nemzeti Dohányboltba bementek, majd ott vásárlást kezdeményeztek, azonban az eladókat pénzváltással kapcsolatban tévedésbe ejtették és több tízezer forinttal megkárosították.

A bűnügyi őrizetbe vett terheltekkel szemben a nyomozók előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásuk indítványozására is az illetékes járási ügyészségen, amit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2016. augusztus 15-én mindhárom személy vonatkozásában elrendelt.

A gyanúsítottak „borsodi végállomását” megelőzően más megyékben hasonló módszerrel elkövetett bűncselekményeinek ellenőrzése továbbra is folyamatban van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek