2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Elképesztő arcátlanság

Figyelem, az ünnepi hetekre az úgynevezett unokázós csalók is készülhetnek! Az idős embereket megtévesztők ellen van megoldás: tanítsd a nagyit, hogy vele ne történjen meg!

Egy átveréssel próbálkozó telefonáló például egy idős nő nem létező fiára, majd elhunyt férjére, végül kizárásos alapon a lányára hivatkozott, azért, hogy pénzt csaljon ki tőle. Nem sikerült!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nem először hívta már fel a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát. A leghatásosabb megoldás, ha a jótanácsokat elmondanák az unokák, a felnőtté vált gyerekek, a szomszédok, a kollégák azoknak az időseknek, akik egyedül élnek, vagy egyéb kockázati tényezők miatt könnyebben válhatnak sértetté.
csalók

A Miskolci Hívásfogadó Központba (112) befutott telefonhívások összesítése alapján elmondható, hogy a csalók elképesztő arcátlanságokat is bevetnek az idősek ellen. Egy édesanyának azt mondták, addig nem engedik el balesetben érintett fiát, amíg nem ő fizet nekik. Egy nagyapától hatmillió forintot kértek, mert fia balesetet szenvedett, a férfi közölte, hogy nincs ennyi pénze. Később újra hívták, hogy este jönnek a pénzért. Hiába, hiszen az idős férfi felhívta az ingyenesen hívható 112-es telefonszámot.

További információkért kérdezzék meg a „Szomszédokat”!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk idős rokonaikra, a nagyira, a papára, ne hagyjuk, hogy velük is megtörténjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…