2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ékes történet a közbiztonságról

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztálya az év elején felhívást tett közzé önkormányzatok, nyugdíjas szervezetek részére, egyszerű, olcsó, de megbízható személyvédelmi riasztó eszközök beszerzésére. A hírmag egy edelényi orvosi rendelőbe is eljutott, amely mostanra ki is virágzott.

 

A rendőrségi hírlevélre számos közösség, nyugdíjas szervezet felmérte az igényeket és a bűnmegelőzési szolgálat nagykereskedelmi áron, központilag beszerezte a technikai eszközöket. Egy edelényi nyugdíjas nő az egyik helyi orvosi rendelőben olvasott a rendőrség által ajánlott lehetőségről. Majd önkéntesként lakókörnyezetében felmérte az igényeket, így a rendőrség közbenjárásával közel 30 főnek sikerült biztosítani a védelmi eszközöket. Az átadó ünnepséget az Edelényi Rendőrkapitányságon tartották meg a napokban. Az eszközöket dr. Antal István r. alezredes az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője és Simkó Imre r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa adta át.

 

A közbiztonság közös felelősségünk!

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy különböző védő-óvó intézkedések megtételével az idős emberek kivédhetik a sérelmükre elkövetett bűncselekményeket. Az ilyen esetek megelőzésére fel kell készülni, a tettes számára többek között meg kell nehezíteni a bűncselekmény elkövetését. Az éjszaka leple alatt támadók arra számítanak, hogy álmában a védtelen sértett nem tud segítséget hívni. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a kiszolgáltatottság csökkentése érdekében ajánlotta az elektronikus ajtóéket, a személyi riasztót és a S.O.S. Szomszédhívót (vezeték nélküli kapucsengőt).

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek